PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturi peste cele specifice perioadei, dar cu vânt şi ploi. Unde va mai ninge

PROGNOZA METEO. Temperaturile se vor situa peste cele specifice datei din calendar. Sunt aşteptate precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. La munte va ninge, iar în rest vor predomina ploile. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 20:58
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturi peste cele specifice perioadei, dar cu vânt şi ploi. Unde va mai ninge

PROGNOZA METEO MARŢI. Pe parcursul zilei și în orele serii, cerul va avea înnorări în cea cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, iar vântul va sufla tare, în special la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90….120 km/h, viscolind și spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m; se va depune strat de zăpadă, mai consistent în nordul Carpaților Orientali. Intensificări ale vântului vor fi și în Maramureș, Transilvania, Crișana și Banat, cu viteze de 55…65 km/h și izolat 70…80 km/h, iar în celelalte regiuni, local și temporar, rafalele vor atinge în general 45…55 km/h. Vor fi precipitații pe arii extinse în vest, sud-vest, centru și nord și pe spații mici în rest; acestea vor fi mixte în Maramureș, în zona deluroasă din Crișana și Banat și local în Transilvania, iar în rest vor predomina ploile. În cursul nopții cerul va deveni parțial noros și va mai ninge slab la munte, unde -la altitudini mari- vântul va sufla cu peste 80…100 km/h, spulberând zăpada. Izolat vor mai fi condiții de polei. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime ce se vor încadra între 3 și 11 grade și minime în general între -4 și 4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări în cursul zilei și trecător, cu o probabilitate mai mare după-amiaza, va ploua slab. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales seara și noaptea, când rafalele vor atinge 50…55 km/h. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale la această dată, cu o maximă de 8…9 grade și o minimă de -1…1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice, cu precădere cele diurne, se vor situa peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi temporar noros. La munte va ninge slab, iar pe parcursul zilei vântul va avea intensificări cu rafale de peste 80…100 km/h la altitudini mari unde zăpada va fi spulberată, determinând scăderea vizibilității. În restul țării vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare, în special în regiunile estice. Precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, vor fi pe arii restrânse și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice datei, cu o maximă de 11…12 grade și o minimă de -2…0 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat, cu cel mult 30 km/h ziua.

PROGNOZA METEO JOI. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala pe arii restrânse precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în jumătatea de nord a teritoriului și mai ales ploi, la începutul zilei, în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime, mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 2 și 13 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 2…3 grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când probabilitatea pentru precipitații slabe va fi redusă. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO VINERI. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, izolat însemnate cantitativ, în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în vest, nord și centru și mai ales ploi în rest. Vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime, în continuare mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.