PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturi scăzute, ploi torenţiale şi grindină

PROGNOZA METEO. Vremea devine instabilă în următoarele zile. Se răceşte şi sunt aşteptate ploi, descărcări electrice şi izolat grindină. 

11 mai 2020, 17:33
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturi scăzute, ploi torenţiale şi grindină

PROGNOZA METEO MARŢI.Vremea va fi în general instabilă, iar pe parcursul zilei- vântoasă în regiunile centrale și local în cele sudice, unde la rafală temporar se vor înregistra viteze cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat de peste 70 km/h, precum și la munte, în special în zona înaltă unde va sufla tare, cu peste 90…100 km/h. În jumătatea de nord-vest a țării, valorile termice vor scădea semnificativ față de ziua anterioară, iar din orele amiezii local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. În restul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat din a doua parte a zilei când local se va manifesta în special prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, descărcări electrice, grindină și pe suprafețe mici averse ce vor putea avea și caracter torențial. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține călduroasă, dar vântul se va intensifica treptat și va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h. Noaptea va slăbi în intensitate urmând a sufla slab și moderat. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul manifestărilor de instabilitate atmosferică, dar se va răci și în regiunile sudice și în cele sud-estice, urmând astfel ca valorile termice să se situeze în general în jurul celor normale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare din a doua parte a zilei în nord, nord-vest și la munte, unde doar pe suprafețe mici se vor semnala ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari, iar la cote mai reduse -local în
regiunile estice, iar noaptea și în cele vestice și nord-vestice, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 27 de grade, iar cele minime în general între 6 și 16 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare şi se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii mai, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de nord a țării unde vor fi înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie.

Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția doar pe arii restrânse. De altfel, intensificări ale vântului vor fi și neasociate ploilor, cu caracter local în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte. Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime între 24 și 32 de grade, mai scăzute pe litoral, iar minimele se vor încadra, în general, între 9 și 19 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, însă probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări după-amiaza. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menține în general instabilă în regiunile din nordul, centrul și nord-estul țării unde vor mai fi înnorări și local averse trecător însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar pe spații restrânse. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Valorile termice se vor situa, în marea lor majoritate, peste cele caracteristice datei, cu maxime între 22 și 34 de grade, iar minime între 8 și 19 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maxima va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 16.05.2020 ORA 09:00 – 19.05.2020 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ: Valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, dar în principal se vor situa peste cele caracteristice perioadei în sud, mai ales în prima zi din interval. Local şi temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea zonelor.

BUCUREȘTI: Valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, dar cel mai probabil se vor situa peste cele caracteristice perioadei, mai ales în prima zi din interval. Condițiile pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi ridicate.

Citeşte şi Alertă meteo COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată ţara. Este vizat şi Bucureştiul