PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Weekendul vine cu FURTUNI, temperaturi scăzute şi vânt

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoare. Sâmbătă vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în zonele de deal şi de munte, în Moldova şi pe arii mai restrânse în celelate zone, iar duminică vremea se va răci accentuat în majoritatea zonelor. Pentru ziua de luni, meteorologii anunţă maxime termice de la 11 grade în Transilvania până la 19 grade în sud-est şi sud-vest.

RomaniaTV.net
02 mai 2014, 12:21
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Weekendul vine cu FURTUNI, temperaturi scăzute şi vânt

PROGNOZA METEO. Pentru sâmbătă meteorologii anunţă o vreme în general instabilă. Desi ziua începe cu soare în mare parte din ţară, mai ales după orele prânzului, se adună norii şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în zonele de deal şi de munte, în Moldova şi pe arii mai restrânse în celelate zone. În schimb, pe parcursul nopţii instabilitatea se va accentua cu precădere în Banat, Oltenia, dealurile Munteniei şi în zona montană, unde sunt aşteptate ploi torenţiale, căderi de grindină şi rafale de vânt. Totodată, se vor strânge în intervale scurte de timp cantităţi de apă importante de peste 25…30 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară şi noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade.

Citeşte şi: Avertizare de VREME SEVERĂ. COD GALBEN de furtună în mai multe judeţe

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi instabilă şi se va răci accentuat faţă de ziua anterioară în majoritatea zonelor, dar mai ales în vestul, nordul şi centrul ţării. Va ploua în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, dar şi în Moldova, unde local se vor strânge peste 20…25 l/mp. Va cădea şi grindina, iar în cursul nopţii, pe crestele montane ploile se vor transforma în lapoviţă şi chiar ninsoare. În plus, vântul va sufla cu putere cea mai mare parte a ţării, sportin senzaţia de rece, mai ales că temperaturile maxime vor pleca de la numai 11 grade în depresiuni şi se vor opri la 21 de grade în extremitatea de sud.

Vor fi reprize de ploaie şi în Capitală pe parcursul zilei de duminică, posibil însoţite de descărcări electrice şi de scurte intensificări ale vântului. În aceste condiţii vremea se mai răcoreşte şi termometrele nu vor strânge mai mult de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO. Săptămâna viitoare începe cu vreme răcoroasă în toate zonele ţării, meteorologii anunţând maxime termice de la 11 grade în Transilvania până la 19 grade în sud-est şi sud-vest. Cerul va fi înnorat în sud şi centru, unde local va mai ploua în general slab cantitativ, în timp ce în zona montană înaltă, trecător, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul zonelor soarele va prelua treptat controlul asupra cerului, iar ploile vor mai fi posibile izolat. Vântul se mai agită prin regiunile estice.

De o vreme răcoroasă vor avea parte şi bucureştenii pe parcursul zilei de luni, când cerul va fi acoperit de nori şi trecător va ploua slab. Şi vântul îşi face din când în când simţită prezenţa, iar temperatura maximă în jur de 16 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe trei luni: Vom avea o vară caldă şi secetoasă