Prognoza meteo pentru weekend. Vreme geroasă în toată ţara. Temperaturi de -22 de grade

Meteorologii anunţă vreme geroasă în cea mai mare parte a ţării, în weekend. Temperaturile vor ajunge la -22 de grade Celsius. Începând de săptămâna viitoare începe să se încălzească. 

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 20:35
Prognoza meteo pentru weekend. Vreme geroasă în toată ţara. Temperaturi de -22 de grade

Prognoza meteo la noapte. Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, dar în special în nord-est, în centru, în sud și la munte; minimele termice vor fi cuprinse în general între -16 și -6 grade, cu valorile cele mai scăzute în zonele depresionare, unde se vor situa în jurul a -22 de grade și cele mai ridicate pe litoral, în sudul Banatului și în vestul Olteniei, spre -4…-3 grade. În prima parte a nopții cerul va fi variabil și izolat va ninge slab în regiunile extracarpatice și la munte, apoi va deveni mai mult senin. În funcție de condițiile locale se va forma ghețuș. Îndeosebi în primele ore ale nopții, vântul va avea intensificări în zona montană, cu viteze mai mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile estice și sudice, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea în BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări la începutul nopții, când trecător vor mai fi condiții să ningă slab, apoi se va însenina treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze la rafală de până la 30…35 km/h. Temperatura minimă va fi de -10…-8 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -13 grade și va caracteriza o vreme geroasă.

Prognoza meteo sâmbătă. Vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime se vor situa în general între -16 și -6 grade, cu valorile cele mai scăzute în zonele depresionare, unde se vor situa în jurul a -20 de grade și cele mai ridicate în Dealurile de Vest, spre -3 grade. Cerul va fi temporar noros în jumătatea de est a țării, unde izolat vor fi condiții pentru fulguieli și mai mult senin în rest. Mai ales dimineața și noaptea, local, va fi ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei, dar și la munte, unde pe creste, trecător, va spulbera zăpada. Izolat se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREŞTI va fi rece, geroasă dimineața și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -12…-10 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -17…-15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze de până la 25…30 km/h).

Citeşte şi PROGNOZA METEO ANM. Cum va fi vremea de ziua îndrăgoştiţilor şi la început de martie

Prognoza meteo duminică. Vremea va fi geroasă, în primele ore ale intervalului în cea mai mare parte a țării, iar noaptea local în centru, în sud, în zonele subcarpatice și izolat în rest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice, unde noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în vestul, estul țării și la munte, în special la altitudini mari în Carpații Orientali, unde zăpada va fi spulberată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, iar cele minime între -18 grade în depresiuni și 3 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea va fi ghețuș și pe arii restrânse ceață asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREŞTI va fi rece, geroasă dimineața, iar în zona preorășenească și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -9…-7 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -12 grade.

Prognoza meteo luni. Vremea se va încălzi, regimul termic urmând a fi caracterizat de valori peste cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării. În special din a doua parte a zilei dinspre vest și nord-vest înnorările se vor accentua, iar aria precipitațiilor se va extinde treptat cuprinzând cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi mixte în zona montană, la altitudini mari va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Izolat cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate și se va forma polei. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, iar local și în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe arii restrânse va fi ceață.

Vremea în BUCUREŞTI. Cerul se va înnora treptat începând cu orele serii, iar trecător noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo marţi. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, local în jumătatea de nord a țării și pe spații mici în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în centru și nord și ploi în rest. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona montană, în special la altitudini mari, iar în prima parte a intervalului îndeosebi în nord-vest și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra 2 și 12 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

Citeşte şi Cum arată Bucureştiul după prima ninsoare. Fotografii care îţi taie răsuflarea

Vremea în BUCUREŞTI se va încălzi. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII 

ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în primele două zile.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi mai mari decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în primele două zile.