PROGNOZA METEO pentru weekendul 25-26 aprilie. Vreme capricioasă în Bucureşti, dar şi în alte zone

Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza de vreme pentru următoarele zile, în regiuni din țară. Dacă sâmbătă vor fi temperaturi de vară, vremea va fi mai capricioasă începând de duminică.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 13:09
PROGNOZA METEO pentru weekendul 25-26 aprilie. Vreme capricioasă în Bucureşti, dar şi în alte zone

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, mai mult senin în sud-estul teritoriului, dar cu înnorări mai accentuate spre dimineaţă în nord-vest, însă condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat pe crestele montane înalte, precum și în nord-vestul și sud-estul țării și va fi slab în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în depresiuni unde se va produce brumă.

BUCUREȘTI

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…7 grade.

SAMBATA

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, dar va deveni vântoasă. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h. Pe parcursul zilei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții și în jumătatea nordică a Moldovei.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h. În nordul , nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, înnorările vor fi temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice.

În zona înaltă de munte, cu precădere în nordul Carpaților Orientali, spre sfârșitul intervalului se pot semnala şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și numai izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, mai scăzute pe litoral, spre 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări de 40…50 km/h pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 5…8 grade.

DUMINICA

Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în jumătatea de nord a țării, unde va deveni răcoroasă, dar se va menține, totuși, caldă în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate în nord-est și în zona de munte, iar noaptea și în sud-est, însă doar pe arii restrânse va ploua slab.

În zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Orientali, trecător, vor fi precipitații slabe mixte. Vântul va mai prezenta unele intensificări, cu precădere în regiunile estice – nord-estice și la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 25 de grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă, spre -3 grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va răci ușor față de ziua precedentă, dar se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar minima 6…9 grade.

LUNI

În cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest şi sud-vest valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în partea continentală a Dobrogei, dar numai izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Noaptea, înnorările se vor accentua în regiunile vestice, unde, pe arii restrânse vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în zonele de munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral și 24 de grade în Banat şi Oltenia, iar minimele între 1 și 11 grade, mai scăzute spre -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 12…13 grade. Spre sfârşitul intervalului, în estul Transilvaniei, izolat se va produce brumă.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice se vor situa uşor peste mediile multianuale, astfel temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar minimă de 6…8 grade.

MARTI

Vremea va fi caldă pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi dupăamiaza, când în vestul, centrul ţării şi în zonele de munte, pe arii restrânse, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului şi de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.

BUCUREȘTI

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

DE MIERCURI PANA VINERI

În prima jumătate a intervalului vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, apoi va intra într-un proces de răcire începând cu vestul ţării. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la început în zonele de deal şi de munte, apoi în jumătatea vestică a teritoriului.