Prognoza meteo. Ploile îşi restrâng aria, iar razele soarelui aduc primăvara adevărată până în weekend

În sudul și în vestul țării, nebulozitatea se va extinde treptat și pe arii restrânse va ploua slab, iar în zona montană înaltă vor fi precipitații mixte, la nopate. În celelalte zone, cerul va fi variabil, mai mult senin în Maramureș și în Moldova.

26 mart. 2024, 15:52
Prognoza meteo. Ploile îşi restrâng aria, iar razele soarelui aduc primăvara adevărată până în weekend

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în regiunile sud-estice, iar în celelalte regiuni va deveni mai caldă decât în mod obișnuit. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab în sudul teritoriului, iar la altitudini mari la munte vor fi precipitații mixte. Noaptea, înnorările vor cuprinde jumătatea de vest a țării și va ploua pe arii extinse, iar în rest înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în Banat, Moldova și în sudul Transilvaniei (55…65 km/h), dar și în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 21 de grade, iar cele minime între 0 și 12 grade. Izolat în depresiuni și în regiunile extracarpatice va fi ceață.

Temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei la final de martie și în aprilie. Termometrele vor urca până la 27 de grade
București

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (viteze în general de 40…45 km/h).

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade, iar cele minime între -1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade în sudul Banatului și pe litoral. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua, mai ales sub formă de aversă, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Oltenia și local în celelalte regiuni. Izolat vor fi descărcări electrice, iar în nord-vestul teritoriului, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitații mixte, cu precădere noaptea. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 40…50 km/h. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață în depresiuni și în regiunile extracarpatice.

București

Vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când vor fi averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 4…7 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul țării și la munte, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea temporar intensificări în estul, centrul și sudul teritoriului, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat va fi ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 6…10 grade.3

Citește și: Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara vine cu furtuni, oscilaţii termice şi descărcări electrice

SAMBATA
În Țară

Valorile termice se vor menține cu mult peste cele specifice datei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 26 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, spre 2 grade, anunţă ANM.

București

Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Valorile termice se vor menține cu mult peste cele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în ultima zi a intervalului.

București

Valorile termice se vor menține cu mult peste cele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.