Temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei la final de martie și în aprilie. Termometrele vor urca până la 27 de grade

Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele specifice în ultima săptămână din martie şi în primele trei săptămâni ale lunii aprilie. În weekend vor fi 25 de grade în București, iar marți se anunță maxime de 27 de grade.

26 mart. 2024, 08:33
Temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei la final de martie și în aprilie. Termometrele vor urca până la 27 de grade

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice în ultima săptămână din martie şi în primele trei săptămâni ale lunii aprilie, anunţă marţi meteorologii. Săptămâna 8 – 15 aprilie va fi caracterizată de cantităţi uşor mai mari de precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 25 martie – 1 aprilie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice şi nord-estice. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar, local, în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în nord-estul teritoriului, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Vântul ţine departe primăvara, dar vremea se încălzeşte de la o zi la alta

În săptămâna 1 – 8 aprilie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 8 – 15 aprilie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Citește și: Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara vine cu furtuni, oscilaţii termice şi descărcări electrice

În săptămâna 15 – 22 aprilie mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.