Prognoza meteo. Prima zi de toamnă scutură zilele călduroase şi aduce ploi

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în sud-vest, centru, parțial în sud, în est, precum și în zonele montane și submontane, unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torenţiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

31 aug. 2022, 15:53
Prognoza meteo. Prima zi de toamnă scutură zilele călduroase şi aduce ploi

Prognoza meteo JOIÎn Țară

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru început de septembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte și pe alocuri în rest. Seara și noaptea înnorările se vor accentua, iar aversele se vor intensifica și vor cuprinde Banatul, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și local restul regiunilor. Aversele vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai ridicate pe litoral spre 22 de grade. Izolat se va forma ceaţă.

Alertă meteo: Furtuni violente în toată ţara, vremea se răceşte brusc. VIDEO cu inundaţiile şi noile hărţi ANM
București

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și vor fi averse, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi în general închisă și se va răci. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Aversele vor avea și caracter torențial și local se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

București

Vremea va fi predominant închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

În vest şi în sud-vest, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această dată, în schimb în restul ţării vremea va fi mai rece decât în mod normal la începutul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în jumătatea de est a țării şi munte, unde va mai ploua, cu precădere în prima parte a zilei; ploile se vor semnala local în Dobrogea şi estul Munteniei unde vor mai fi posibile descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate şi pe areale restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-estul teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat; minimele termice vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile intramontane şi în jurul a 15 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a nopţii, se va forma ceaţă.

București

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la începutul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros pe timpul zilei când vor mai fi posibile ploi slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

S-au rupt norii, inundaţii devastatoare după o furtună de câteva ore
Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea se va încălzi în toată ţara, chiar semnificativ în jumătatea de est, astfel că valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi va ploua pe alocuri în regiunile sud-vestice şi izolat în rest, cu probabilitate mai mare la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 18 grade, mai scăzute în zonele depresionare. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

București

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade, mai scăzută în zona periurbană unde vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

În regiunile nord-estice vremea va fi răcoroasă în mare parte din interval, iar în restul ţării vor fi oscilaţii termice de la o zi la alta, dar în general temperaturile se vor situa în jurul celor normale perioadei în majoritatea regiunilor. Local şi temporar, cu probabilitate mai mare în nordul ţării, va ploua slab.

Prognoza meteo București

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, anunţă ANM.