Prognoza meteo. Primele Babe sunt blânde, apoi vremea devine capricioasă, cu ceaţă, burniţă şi nebulozitate la munte

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului (viteze în general de 40...50 km/h). Temperaturile minime se vor încadra între -6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade în Dealurile de Vest. Va fi ceață local în estul și sudul țării, unde vor fi condiții de burniță, iar în rest aceasta se va forma izolat.

28 feb. 2024, 14:28
Prognoza meteo. Primele Babe sunt blânde, apoi vremea devine capricioasă, cu ceaţă, burniţă şi nebulozitate la munte

Prognoza meteo  JOI
În Țară

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 12 grade în Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales în timpul nopții va ploua slab în Banat, Oltenia, local în Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului, în Oltenia și în Carpații Meridionali. Va fi ceață local în regiunile extracarpatice, pe alocuri persistentă îndeosebi ziua, posibil asociată cu burniță, iar în rest aceasta se va semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în depresiuni.

Revin ninsorile în România din martie. Prognoza Accuweather modificată
București

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 3…6 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și va ploua local în Oltenia, Banat și la munte, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în celelalte regiuni. În zona montană înaltă trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, viteze în general de 45…55 km/h în sudul Banatului și în Oltenia și rafale de peste 80…90 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, dar pe arii restrânse, însă la viteze mai mici și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -2 grade. Dimineața și noaptea, izolat, cu o probabilitate mai mare în est și în sud-est, va fi ceață.

București

Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar în primele ore ale intervalului vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla în general moderat.

Iarna nu se lasă dusă prea ușor! Șefa ANM anunță că vremea se schimbă radical: ”Vor începe și precipitațiile”
Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii martie. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și pe arii restrânse temporar va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în regiunile din jumătatea de sud-vest a teritoriului și la munte. La altitudini mari pe crestele Carpaților Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață, anunţă ANM.

București

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii martie. Cerul va avea înnorări, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea mai caldă decât în mod normal la această dată va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei și pe alocuri ploi slabe, îndeosebi în zonele montane și submontane. Pe crestele Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, iar cele minime se vor încadra în general între 0 și 8 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, izolat va fi ceață.

București

Vremea mai caldă decât în mod normal la această dată va persista. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Valorile de temperatură se vor situa în continuare peste normele perioadei, cu o tendință de scădere spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului.

București

Valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei, cu o tendință de ușoară scădere spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.