Revin ninsorile în România din martie. Prognoza Accuweather modificată

După temperaturile primăvăratice din februarie, din martie vremea se schimbă. Potrivit prognozei Accuweather, ninsorile revin în România.

28 feb. 2024, 13:05
Revin ninsorile în România din martie. Prognoza Accuweather modificată

Europa va fi lovită de un ciclon mediteranean care provoacă ninsori însemnate în regiunea Alpilor și ploi în zonele mai joase. Meteorologii au emis cod portocaliu pentru ninsori, vânt și ploi în Italia, Franța, Spania și Elveția. Ninsorile revin și în anumite zone din România, spun meteorologii Accuweather care au actualizat prognoza pentru luna martie 2024. Temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț în diverse regiuni, favorizând depunerea unui strat de zăpadă.

Astfel, după temperaturile mai mari decât în mod obișnuit pentru luna februarie, cu maxime de până la 20 de grade Celsius, în luna martie vor reveni ninsorile, începând cu data de 14 martie.

Citește și: Prognoza meteo. Primăvara se lasă aşteptată, la munte revine lapoviţa, în rest ploi slabe

 

Iarna nu se lasă dusă prea ușor! Șefa ANM anunță că vremea se schimbă radical. Când și unde revin ninsorile

Șefa Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că în perioada următoare sunt prognozate ploi, ninsori și chiar viscol în mai multe țări.

”De joi vor începe și precipitațiile, la început în partea de vest, sud-vest, sud a țării și vorbim aici în mod deosebit de Banat, Oltenia, local zona Munteniei și sudul Crișanei.

La altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, vorbim și de precipitații mixte”, a spus directorul general al ANM, Elena Mateescu, marţi, la Antena 3.

Citește și Prognoza meteo lunară. Flux de aer cald, anticiclonul est-european îşi extinde o dorsală peste România. Babele aduc lapoviţă şi ploi

Mai mult, șefa ANM a ținut să precizeze că luna martie va debuta cu temperaturi pozitive, cu toate acestea, există posibilitatea ca în cursul nopții să fie înregistrate la nivel local precipitații.

”Luna martie va debut de asemenea cu o vreme mai caldă, deoarece temperaturile maxime sunt cuprinse între 10 până la 19 grade.

Totodată, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă, există posibilitatea să mai avem precipitații la nivel local, în special în aceleași zone, respectiv în vest, în centru-nord, dar chiar și în sud”, a mai spus șefa ANM.