Iarna nu se lasă dusă prea ușor! Șefa ANM anunță că vremea se schimbă radical: ”Vor începe și precipitațiile”

Iarna nu se lasă și deși finalul lunii februarie a venit cu vreme de primăvară, un nou ciclon va lovi Europa. Șefa Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat marți că în perioada următoare sunt prognozate ploi, ninsori și chiar viscol în mai multe țări.

27 feb. 2024, 23:05
Iarna nu se lasă dusă prea ușor! Șefa ANM anunță că vremea se schimbă radical: ”Vor începe și precipitațiile”
Iarna nu se lasă dusă prea ușor!

Iarna nu se lasă dusă prea ușor! Elena Mateescu a subliniat că în zilele următoare temperaturile din termomente vor ajunge chiar și la 20 de grade Celsius, însă vremea se va schimba treptat în România.

Citește și Prognoza meteo. Primăvara se lasă aşteptată, la munte revine lapoviţa, în rest ploi slabe

Iarna nu se lasă dusă prea ușor!

„Încheiem iarna 2023-2024 cu valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar.

Consemnăm marţi după-amiază, 21 de grade la Chișineu-Criș şi Holod (Bihor), în partea de vest a țării, acolo unde la foarte multe stații temperaturile depășesc 18-19, chiar 20 de gradem cu cel mult 10-17 grade în partea de sud, de pildă la Râmnicu Vâlcea și la Pătârlagele.

Avem 11-13 grade Celsius în Capitală, ceea ce înseamnă valori cu 10-15 grade peste normalul termic.

Și mâine vorbim de o vreme mai caldă, pentru că valorile de temperaturi se vor încadra între 9 până la 21 de grade.

De asemenea, ultima zi a lunii februarie păstrează același ecart din punctul de vedere al maximelor, adică 9-21 de grade, minime pozitive în general cu 0 grade doar în depresiuni, 11 grade tot în partea de vest a țării.

În același timp însă, într-adevăr, de joi vor începe și precipitațiile, la început în partea de vest, sud-vest, sud a țării și vorbim aici în mod deosebit de Banat, Oltenia, local zona Munteniei și sudul Crișanei.

La altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, vorbim și de precipitații mixte”, a spus directorul general al ANM, Elena Mateescu, marţi, la Antena 3 CNN.

Mai mult, șefa ANM a ținut să precizeze că luna martie va debuta cu temperaturi pozitive, cu toate acestea, există posibilitatea ca în cursul nopții să fie înregistrate la nivel local precipitații.

”Luna martie va debut de asemenea cu o vreme mai caldă, deoarece temperaturile maxime sunt cuprinse între 10 până la 19 grade.

Totodată, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă, există posibilitatea să mai avem precipitații la nivel local, în special în aceleași zone, respectiv în vest, în centru-nord, dar chiar și în sud”, a mai spus șefa ANM.

Citește și Prognoza meteo lunară. Flux de aer cald, anticiclonul est-european îşi extinde o dorsală peste România. Babele aduc lapoviţă şi ploi