PROGNOZA METEO. Primii fulgi de zăpadă pe 2020, în Capitală. Când să îi aşteptăm

Vremea va fi frumoasă și caldă până spre sfârşitul săptămânii, când vom avea parte de primii fulgi de zăpadă în Bucureşti, pe 2020.

01 ian. 2020, 13:59
PROGNOZA METEO. Primii fulgi de zăpadă pe 2020, în Capitală. Când să îi aşteptăm

Joi, 2 ianuarie, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nord-vestice și la munte. Cu totul izolat, în zona montană vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini în general de peste 1700 m, unde la rafală se vor depăși viteze de 60…80 km/h, iar trecător zăpada va fi spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în Oltenia, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Mai ales noaptea va fi ceață asociată cu chiciură, local în regiunile intracarpatice și izolat în rest.

La București, joi, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Vineri, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile sudice, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineața și noaptea va fi ceață asociată cu chiciură local în interiorul arcului carpatic și izolat în restul teritoriului.

La București, vineri, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

Sâmbătă, în țară, cerul va fi variabil, dar începând cu orele serii vor fi înnorări în regiunile nord-vestice, care se vor extinde treptat și în restul teritoriului. Pe arii relativ extinse vor fi precipitații mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi pe creste, dar local și la cote mai reduse în sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

La București, sâmbătă, în cursul zilei cerul va fi variabil, iar noaptea se va înnora treptat și vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -1…0 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Duminică, în țară, valorile termice vor scădea ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros și local vor mai fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, mai ales pe creste, dar la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 1 grad. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

La București, duminică, cerul va fi mai mult noros, și îndeosebi în prima parte a intervalului va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.