PROGNOZA METEO. Se întoarce CANICULA. Temperaturi insuportabile, urmate de instabilitate atmosferică

Publicat: Duminică, 10 Iulie 2016 16:22 // Actualizat: Duminică, 10 Iulie 2016 16:22 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. După câteva zile cu temperaturi relativ suportabile, avem un început de săptămână de foc. Meteorologii anunţă patru zile de caniculă, iar apoi vom avea din nou parte de zile cu instabilitate atmosferică accentuată.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi predominant frumoasă, dar va deveni călduroasă în cea mai mare parte a tării, izolat caniculară în Lunca Dunării, unde disconfortul termic va fi accentuat după-amiază. Cerul va fi variabil, chiar senin in mai multe zone si doar în zona montană vor fi ceva innorari. Total izolat îşi vor face apariţia ploi de scurtă durată si descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, iar maximele termice vor fi cuprinse între 25 de grade in nordul litoralului si 35 de grade in sudul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi călduroasă, cu o maximă în jur de 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul abia daca se va simti.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării si va deveni caniculara dupa amiaza, local in regiunile vestice si sudice si doar izolat in celelalte zone, asadar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26..28 grade pe litoral si 36 de grade in sud-vestul Olteniei. Ca aspect vremea va frumoasa, cu cerul mai mult senin iar vantul va avea ceva intensificari in sud-vest, in nord-est precum si in zonele montane inalte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menţine călduroasă, cu temperatura maximă în jur de 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va rămâne călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie si podis, cu temperaturi maxime care se vor situa in general intre 27 grade pe litoral si 37 grade in sud-vestul Olteniei si, drept urmare, disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 în vestul si nord-vestul tării, local în sud și centru și pe arii mai restrânse în celelalte zone.

Miercuri seara si în cursul nopții instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice, nordice si centrale, precum si în toată zona de munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie si chiar grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, chiar senin, abia noaptea in zonele submontane, cel mai probabil, urmand sa apara ceva ploi de scurta durata si fenomene electrice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va rămâne călduroasă, caniculară după-amiaza, cu maxime la umbra de 34..35 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși usor pragul critic de 80. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO JOI. Temperaturile scad in regiunile intracarpatice, dar in celelalte zone mai suportam canicula, indeosebi in sud, unde maximele vor atinge şi 37 de grade Instabilitatea atmosferica va fi foarte accentuata în regiunile intracarpatice, unde vor fi, pe arii extinse, averse insotite de fulgere si tunete, dar si vijelii si grindina. Sseara si mai ales noaptea astfel de fenomene vor aparea si in Oltenia, Moldova şi in nordul Munteniei. Frecvent, ploile vor avea carcater torential si se vor acumula cantităti de apă însemnate.

De vineri pana duminica fenomenele asociate instabilitatii atmosferice accentuate - averse, chiar cu caracter torential, pe alocuri grindina si vijelii - vor cuprinde toate regiunile. Mercurul din termometre mai coboarpă, iar vremea va deveni chiar racoroasa, in special in vestul, nordul și centrul țării.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
caniculă instabilitate atmosferica meteo prognoza meteo vremea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iul 16:36
...Ian 02, 2017PROGNOZA METEO. Se întoarce CANICULA. Temperaturi insuportabile, urmate de instabilitate atmosfericăDum, Iul 10, 2016...
10 iul 16:35
... PROGNOZA METEO. După câteva zile cu temperaturi relativ suportabile, avem un...
1
EUR
4.7559
RON
22 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H