PROGNOZA METEO de weekend. Se întorc ninsorile în toată ţara, se va depune strat de zăpadă consistent

PROGNOZA METEO. Vremea va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, pânã la 9 grade în sudul litoralului.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 16:21
PROGNOZA METEO de weekend. Se întorc ninsorile în toată ţara, se va depune strat de zăpadă consistent

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în jumãtatea sud-vesticã a ţãrii şi local în rest. Va ninge şi se va depune strat de zãpadã, care va fi mai consistent în Carpaţii Meridionali, Banat şi local în Oltenia. În extremitatea de sud şi sud-est vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud-vestul şi sudul teritoriului cu viteze, în general, de 45…50 km/h, dar şi la munte, cu viteze mai mari pe creste, peste 70 km/h viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI:
Cerul va fi noros şi temporar va ninge, moderat cantitativ, astfel cã se va depune strat de zãpadã, cu grosimi în medie de 8…12 cm, izolat posibil 15 cm. Spre dimineaţã va creşte probabilitatea ca ninsoarea sã se transforme în lapoviţã sau chiar ploaie şi sã se formeze polei. Vântul se va intensifica, cu rafale ce vor atinge 40…45 km/h. Temperatura minimã va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi închisã şi se vor semnala precipitaţii în toate zonele ţãrii. În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumãtatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curburã vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare şi se va depune strat consistent de zãpadã. Local se vor cumula 20…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. În Dobrogea, în restul Olteniei şi al Munteniei, iar spre searã şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formã de ninsoare şi lapoviţã se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş. Vântul va avea intensificãri la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h. În zona montanã înaltã va fi viscol, iar rafalele vor depãşi 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, pânã la 9 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade, uşor mai ridicate în zona costierã a Dobrogei.

VREMEA ÎN BUCURESTI:
Vremea va fi închisã şi temporar vor fi precipitaţii, sub formã de lapoviţã sau ninsoare umedã la începutul intervalului apoi ploaie, condiţii în care, în prima parte a zilei se poate forma polei, iar stratul de zãpadã se va topi. Vântul va avea intensificãri temporare, cu rafale în general de pânã la 45…50 km/h. Temperatura aerului va urca uşor şi treptat, de la -1 grad în orele dimineţii pânã în jurul a 2…3 grade în cursul serii şi al nopţii.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va menţine închisã şi vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor ţãrii. La munte, în Maramureş, Crişana şi Banat va ninge, în Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile, în timp ce în Dobrogea va ploua. În zona Carpaţilor Meridionali, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. Se va produce polei, local în regiunile estice şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va avea intensificãri în Carpaţii Meridionali şi Orientali, cu rafale de peste 60 km/h, viscolind zãpada, iar la cote mai reduse, mai ales ziua, şi în sud-sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Spre sfârşitul intervalului, pe spaţii mici, se va forma ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI se va menţine închisã şi temporar va ploua, mai ales pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi închisã în continuare, cu precipitaţii, în general slabe cantitativ, în majoritatea zonelor. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare în vestul ţãrii precum şi în zona montanã şi mai ales ploi în rest. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral şi în Munţii Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi în continuare închisã şi trecãtor vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi ziua, iar spre sfârşitul intervalului şi lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

TENDINTA:

MARTI – Vremea va fi în general închisã. Se vor semnala precipitaţii, mai ales sub formã de ninsoare în jumãtatea de sud-vest a ţãrii şi pe arii mai restrânse, mixte, în rest. Izolat se menţin condiţiile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade.

MIERCURI, JOI si VINERI – În cea mai mare parte a ţãrii, valorile termice vor fi uşor mai scãzute decât mediile multianuale ale perioadei. Mai ales în prima zi a intervalului vor mai fi precipitaţii, iar ulterior probabilitatea de apariţie a acestora va fi redusã.

Citeşte şi PROGNOZA METEO DE CRĂCIUN ŞI REVELION: ANM a actualiza previziunile pe patru săptămâni