PROGNOZA METEO. Se strică vremea în România. Ploile îşi fac apariţia pe întreg teritoriul

PROGNOZA METEO. Vremea se strică în România. Cerul va fi noros, iar ploile vor fi sub formă de aversă, pe arii restrânse, fiind însoţite de descărcări electrice. În Bucureşti, vremea se va menţine închisă, temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 13:13
PROGNOZA METEO. Se strică vremea în România. Ploile îşi fac apariţia pe întreg teritoriul

PROGNOZA METEO. În sudul, estul, centrul țării, precum și în zona montană, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în Moldova, Dobrogea, Muntenia, local în Oltenia și Transilvania și izolat în Maramureș. Ploile vor fi și sub formă de aversă și pe suprafețe mici se vor semnala descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp, iar în est și în sud-est pe arii restrânse 40…70 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, unde la rafală va depăși 70…80 km/h și izolat în restul teritoriului (rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în vest și 19 grade în nordul litoralului. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi noros, temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă, în general, de 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în ultimele ore ale intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, în sudul, estul și parțial în centrul țării cerul va fi mai mult noros și va ploua. Ploile vor fi și sub formă de aversă și pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice. În Muntenia și Dobrogea cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp și pe suprafețe mici 40…70 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile extracarpatice, unde la rafală vor fi viteze în geneal între 40 și 50 km/h. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 15 și 23 de grade şi minime între 7 și 17 grade. În zonele joase dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține închisă, temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45…50 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi 21…22 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, valorile termice se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul, sud-estul, centrul ţării, precum şi la munte, unde pe alocuri va ploua în general slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceață.

În București, valorile termice diurne vor fi în continuare apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o maximă de 22…23 de grade. Cerul va avea înnorări temporare și vor mai fi ploi slabe, în special la începutul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă, iar temperatura minimă va fi de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar ploi slabe sau burniţă vor fi izolat pe parcursul zilei în zona de munte și în estul teritoriului, iar din a doua parte a nopții și în nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi Occidentali şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile intramontane şi 16…17 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

În București, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO. Luni, valorile termice vor fi în scădere ușoară față de ziua pecedentă în regiunile vestice, unde cerul va avea înnorări și temporar va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile izolat la munte și în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii pe crestele montane și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în Banat și 26 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi în general cuprinse între 7 și 17 grade.

În București, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru ZILELE DE MARTI, MIERCURI SI JOI

În ţară, în majoritatea regiunilor, vremea se va menţine caldă pe tot parcursul intervalului, o scădere a temperaturilor urmând a se resimţi în vest, nord-vest şi centru în cea de-a doua zi a intervalului. Temporar va ploua, în prima zi pe arii extinse, apoi local.

În București, valorile termice vor avea variații ușoare, iar probabilitatea de ploi va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.