Prognoza meteo. Şoc termic, lapoviţă şi ninsori, apoi vreme de primăvară înainte de Crăciun

De la o zi la alta, săptămâna viitoare, în sud, temperaturile vor depăși 10-12 grade, spune şefa ANM, Elena Mateescu.

15 dec. 2023, 17:52
Prognoza meteo. Şoc termic, lapoviţă şi ninsori, apoi vreme de primăvară înainte de Crăciun
Şefa ANM anunţă urgia! Vreme extremă în România: cât de mult scad temperaturile la finalul săptămânii

Prognoza meteo. Temperaturile scad din nou la sfârșitul acestei săptămâni, iar în prima parte a weekend-ului sunt așteptate ploi în sudul țării și, local, lapovițe și ninsori. Totuși, răcirea va fi de scurtă durată și nu va fi resimțită prea puternic în zonele joase de relief.

Depresiunea care a afectat țara noastră în ultimele zile se va retrage rapid spre nord, datorită avansului unui anticiclon dinspre sud-vestul Europei. Inițial, România se va afla pe flancul estic al anticiclonului, de aceea vântul își va schimba direcția dinspre nord-vest, aducând un aer mai rece.

 

Vom vorbi de o vreme în răcire la acest sfârșit de săptămână în cea mai mare parte a țării, ne apropiem de normalul termic al perioadei pentru azi, vorbim de maxime între 1 grad și 8-9 și minime mâine dimineață de minus 10 în depresiuni, până la 1 grad maxim pe litoral”, a spus, într-o intervenție televizată meteorologul Elena Mateescu.

De luni, revine vremea caldă. De la o zi la alta, săptămâna viitoare, în sud, temperaturile vor depăși 10-12 grade, a mai spus meteorologul.

Prognoza 16 decembrie 2023. Cum va fi vremea în weekend. Anunțul făcut de meteorologi
Prognoza meteo pe o lună
Vreme cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în săptămânile următoare, anunță ANM. Potrivit estimării meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni, ne așteptăm ca valorile termice să fie mai mari inclusiv de Crăciun și de Revelion, dar şi până la jumătatea lunii ianuarie.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urgia polară va lovi România! ANM anunță ploi, ninsori și temperaturi negative ce îți vor trece prin oase. ”Va fi simțit din plin”
Prognoza meteo săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, anunţă ANM.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.