Prognoza meteo. Şoc termic, un ANTICICLON peste România în weekend. Cum va fi vremea până la Paşte

Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0...3 grade în estul Transilvaniei şi 14...15 grade în dealurile vestice. Izolat va fi ceaţã.

29 mart. 2024, 13:28
Prognoza meteo. Şoc termic, un ANTICICLON peste România în weekend. Cum va fi vremea până la Paşte

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va fi frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale la sfârşitul lunii martie (în general cu 10 grade peste normele climatologice). Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 28 de grade, uşor mai mici pe litoral şi în deltã unde se vor înregistra 15…21 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 2…5 grade în depresiunile din estul şi sud-estul Transilvaniei şi 16 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, precum şi în estul, sud-estul şi vestul teritoriului.

BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate decât cele specifice la sfârşitul lunii martie (cu 10 grade peste media climatologicã). Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimã va fi de 7…10 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea se va menţine frumoasã şi cu mult mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an, urmând a se înregistra valori de temperaturã cu 10…12 grade peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţãrii; astfel, maximele se vor încadra între 23 şi 29 de grade (mai coborâte în deltã şi pe litoral unde vor fi 15…20 de grade), iar minimele vor fi cuprinse între 2…5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jurul a 15 grade în zona de deal din Banat şi Crişana. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri pe crestele montane şi în regiunile vestice şi sud-estice.

 

Schimbare radicală a vremii în România. Meteorologii au actualizat prognoza, ce spune şefa ANM

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare frumoasã şi semnificativ mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã; temperatura maximã va fi de 28…29 de grade (cu 12 grade peste media multianualã a datei), iar cea minimã de 9…12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va fi semnificativ mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, cu valori mai coborâte în deltã, spre 18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, însã în a doua parte a intervalului se va înnora treptat, iar aria ploilor se va extinde în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Vor fi mai ales averse, izolat mai însemnate şi posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi în jumãtatea de vest a teritoriului, în special în cursul nopţii. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 4 şi 15 grade, potrivit ANM.

nivologie

BUCURESTI
Valorile termice vor mai creşte uşor, astfel cã temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 11…14 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la sfârşitul intervalului.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior, astfel cã în vestul, centrul şi nordul ţãrii vremea va fi apropiatã de normalul perioadei, dar se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua local în regiunile intracarpatice şi doar izolat în rest. Ploile vor fi şi sub formã de aversã şi izolat însoţite de descãrcãri electrice. Pe crestele montane vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în toate regiunile.

prognoza-4saptamani

BUCURESTI
Vremea se va rãcori, dar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice datei. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în prima parte a intervalului.

Alertă de vijelii în estul țării, apoi cel mai călduros weekend din acest an. Luni se anunță temperaturi de 30 de grade în sudul țării

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
Valorile termice vor avea mici variaţii de la o zi la alta, dar se vor menţine peste cele specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã la începutul intervalului.
BUCURESTI
Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice începutului de aprilie. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.

Prognoza meteo aprilie 2024

Meteorologi – Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pe tot parcursul lunii aprilie. Precipitaţii în întreaga ţară, în intervalul 8 – 22 aprilie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pe tot parcursul lunii aprilie, conform prognozei anunţate vineri de meteorologi. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în întreaga ţară, în intervalul 8 – 22 aprilie.

Săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepţia regiunilor nord-vestice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.