PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în mare parte din ţară. Nu vor lipsi nici ploile şi vijeliile

Vremea va fi călduroasă în următoarele zile, izolat caniculară în sudul şi sud-estul ţării, unde indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Nu vor lipsi nici înnorările temporare, aversele, descărcările electrice și intensificările de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie. 

RomaniaTV.net
15 aug. 2018, 13:58
PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în mare parte din ţară. Nu vor lipsi nici ploile şi vijeliile

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice, nordice, centrale, precum și la munte, unde mai ales la începutul nopții, pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jur de 23 de grade pe litoral și în Delta Dunării.

LA BUCUREŞTI, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO JOI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în nord-vestul, în centrul țării, precum și în zonele montane, unde mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care punctiform vor depăși 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în Câmpia Română și Podișul Dobrogei, zone în care indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi posibile cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 25 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…24 de grade pe litoral și în Delta Dunării.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În Maramureș, nordul Crișanei, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în Transilvania, Banat și Moldova, în special după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe spații mici 20…30 l/mp. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română și Podișul Dobrogei, zone în care indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 23…25 de grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după-amiază, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor țării, pe arii restrânse caniculară în sud și în sud-est. Cerul va fi variabil, dar în special după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de munte, local în centrul și în nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă, chiar caniculară la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seara și noaptea, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea se va menține călduroasă în special în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în estul, centrul, sudul țării, precum și în zonele de deal și de munte, unde mai ales după-amiaza și seara, local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, dar și ușor instabilă îndeosebi spre seară, când înnorările se vor accentua, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 20.08 – 23.08 

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul, sud-estul și vestul țării. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată în timpul după-amiezelor, în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile sudice și sud-vestice.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține călduroasă. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.