Prognoza meteo! Temperaturi de primavară la început de februarie. Se vor înregistra 17 grade

Prognoza meteo! Meteorologii anunţă temperaturi extrem de calde în primele zile din februarie. Termometrele vor arăta maxim 17 grade în această perioadă, în timp ce noaptea se vor înregistra temperaturi cu minus.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 15:49
Prognoza meteo! Temperaturi de primavară la început de februarie. Se vor înregistra 17 grade

În această noapte, cerul va avea înnorări, mai accentuate în regiunile intracarpatice, unde vor mai fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar la munte și ninsoare, favorizând izolat producerea de polei. Temporar vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va fi tare, iar la rafală se vor depăși 80-100 km/h și ninsoarea va fi viscolită, dar local și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între -1 grad în estul Transilvaniei și 8 grade în sudul Olteniei. În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 4-5 grade.

Sâmbătă, valorile termice vor fi în creștere, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. În cursul zilei, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi slabe, dar spre seară și noaptea înnorările se vor accentua în regiunile intracarpatice, unde va ploua pe arii relativ extinse. La munte, cu precădere în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în toate zonele montane, în special pe creste, dar la cote mai reduse și în sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. Dimineața și mai ales noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață. BUCUREŞTI Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 3-5 grade.

Duminică, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade. În vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi mai mult noros și va ploua cu precădere în cursul nopții, când pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În sudul și sud-estul teritoriului, ziua, cerul va fi variabil, iar în a doua parte a intervalului vor fi înnorări, însă doar izolat va ploua slab. La munte vor fi precipitații mixte, mai ales la altitudini de peste 1700 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele montane, îndeosebi pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în celelalte zone. În Bucureşti, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5-6 grade.

LUNI, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi noros în vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua moderat cantitativ. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și izolat se vor semnala ploi slabe. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor încadra între 0 și 9 grade.BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare mai ales noaptea, dar probabilitatea de ploaie slabă va fi redusă. Vântul va sufla moderat cu intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 16-17 grade, iar cea minimă în jurul a 6 grade.

MARŢI, valorile termice se vor menține mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 17 grade, iar cele minime, în scădere față de intervalul precedent, între -4 și 5 grade. Cerul va fi mai mult noros în majoritatea regiunilor și se vor semnala precipitații moderate cantitativ, cu precădere în jumătatea nordică a țării. Acestea, ziua, vor fi mixte în zona montană și ploi în rest, iar noaptea, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar la cote mai reduse și în restul teritoriului. BUCUREŞTI Deși în scădere față de intervalul anterior, valorile termice se vor menține mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât temperatura maximă va fi de 13-15 grade, iar cea minimă de 0-1 grad. Cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea, mixte. Vântul va sufla moderat cu intensificări. DE MIERCURI PANA VINERI Valorile termice vor scădea semnificativ, devenind apropiate de normele specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, mai ales în prima parte a intervalului.