PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de CANICULĂ în următoarele zile în România, dar şi ploi şi vânt puternic

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine în general frumoasă, dar şi vântoasă în următoarele zile. Spre seară și noaptea se vor semnala ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice în Maramureş şi în zonele montane. Mijlocul săptămânii vine cu temperaturi în prag de caniculă, meteorologii anunţând temperaturi maxime de până la 34 de grade. În extremitatea sudică a teritoriului, în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU), urmând să se apropie de pragul critic de 80 de unități.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 16:41
PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de CANICULĂ în următoarele zile în România, dar şi ploi şi vânt puternic

PROGNOZĂ METEO MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni în general frumoasă, dar și vântoasă mai ales în zona de munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării, unde mai ales spre seară și noaptea, pe arii restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată în Maramureș și în zonele de munte. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde se vor atinge viteze de 60…70 km/h, iar în Carpații Meridionali, mai ales noaptea, va sufla tare, cu peste 80…90 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile estice, sud-estice și vestice și pe arii restrânse în rest, în general, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime, semnificativ mai scăzute decât în ziua precedentă în sud-estul teritoriului, dar și mai ridicate în vest, se vor încadra, în general, între 16 și 26 de grade, iar cele minime, vor fi de la 3 grade în estul Transilvaniei, până la 18…19
grade în sudul Banatului.

BUCUREȘTI
Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

 

PROGNOZĂ METEO JOI
Vremea se va încălzi în toată țara, devenind deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai, chiar călduroasă în special în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, cu valori mai scăzute în Delta Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 18 grade. În extremitatea sudică a teritoriului, în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU), urmând să se apropie de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate averse și descărcări electrice, local în regiunile nordice și în zonele de deal și de munte și izolat în rest. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse vor fi vijelii, astfel se vor înregistra viteze, în general de 55….70 km/h, iar în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 90 km/h. Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și căderi de grindină.

BUCUREȘTI 
Vremea se va încălzi semnificativ și va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, dar mai ales la începutul nopții, însă probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări îndeosebi după-amiaza. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

 

PROGNOZĂ METEO VINERI
În regiunile nord-estice şi zona litoralului, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în nordul Moldovei vremea va fi răcoroasă. În restul ţării vremea se va menţine deosebit de caldă, local călduroasă în sudvest, în centru, dar şi în sudul extrem unde în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei. În Maramureş, nordul Transilvaniei și al Crișanei şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi înnorări, mai accentuate spre seară şi la începutul nopţii, când local vor fi averse, posibil torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații restrânse, cu probabilitate mai mare la munte şi în sud-vest. Izolat vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperaturile minime vor fi
cuprinse între 8 și 19 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține deosebit de caldă, cerul va fi variabil, iar vântul în general moderat. În orele serii vor fi posibile dezvoltări noroase convective, ce vor determina scurte intensificări ale vântului şi, cu probabilitate mai redusă, averse și descărcări electrice. Temperatura maxima se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

 

PROGNOZĂ METEO SÂMBĂTĂ
Vremea se va menţine răcoroasă în nord-est, valorile termice vor scădea accentuat şi în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul ţării va fi în continuare deosebit de cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 32 de grade în sudul Munteniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe la munte, în centru şi în nord-est. Începând de seara, înnorări temporar accentuate şi averse vor fi local în Banat, Transilvania şi Moldova şi pe arii mai restrânse în regiunile sudice, în special în zonele deluroase. Ploile pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, local şi temporar în sudul şi în estul teritoriului, dar de scurtă durată și în rest, asociat averselor. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 30…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.