Prognoza meteo. Ultimul weekend de vară, inversiune termică şi nebulozitate accentuată de luni în toată ţara

Cerul va deveni mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa de la 1...2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 15...16 grade în Dealurile de Vest. Noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață, cu precădere în centrul țării.

13 oct. 2023, 14:20
Prognoza meteo. Ultimul weekend de vară, inversiune termică şi nebulozitate accentuată de luni în toată ţara

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 2 grade. Cerul va fi variabil în sud-est și mai mult senin în rest, iar spre sfârșitul nopții se va înnora treptat și în nord-vest, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar pe alocuri și în Banat, Crișana și Moldova. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie, astfel că temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci semnificativ în vestul, nordul și parțial în centrul țării, unde și nebulozitatea se va extinde treptat și va ploua. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în continuare mult peste cele caracteristice datei, iar cerul, variabil ziua, va avea înnorări noaptea când local va ploua. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate, iar în zona montană înaltă, în a doua parte a intervalului, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar și în zonele joase de relief, cu precădere cele din sud, centru și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra în marea lor majoritate între 4 și 14 grade. Dimineața, pe alocuri, va fi ceață.

Prognoza meteo lunară. Lapoviţă şi ninsoare la munte, România va fi traversată de un ciclon polar de luni
BUCUREȘTI
Vremea se va menține deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 27…28 de grade și o minimă de 11…14 grade. Cerul, variabil pe parcursul zilei, se va înnora treptat, iar noaptea va ploua. Vântul va sufla în general moderat în a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci și în sud, est și parțial în centru, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele caracteristice datei, în timp ce, în restul țării, vor fi ușor mai scăzute decât normal. Cerul va fi variabil, iar înnorări și pe arii restrânse ploi slabe se vor semnala cu o probabilitate mai mare în sud-sud-est și centru, precum și la munte. La altitudini mari vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului și în cele extracarpatice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la -5…-3 grade în depresiuni până la 9…10 grade pe litoral. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua când probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice perioadei în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile din jumătatea de sud a teritoriului unde probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni și 12 grade pe litoral.

EXCLUSIV – Răcire accentuată a vremii și precipitații de săptămâna viitoare. Elena Mateescu, director ANM: Se vor înregistra temperaturi negative pe timpul nopții și vor cădea lapoviță și ninsoare la munte

BUCUREȘTI
Valorile termice diurne se vor situa ușor sub normele perioadei, cu o maximă în jurul a 15 grade. Cerul va fi mai mult noros și îndeosebi ziua se va menține probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI SI VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei perioade, cu precădere în jumătatea nordică a țării. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

BUCUREȘTI
Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, dar sunt sub media multianuală.