PROGNOZA METEO. Vacanţă căldurosasă de 1 MAI, cu câteva duşuri reci

Meteorologii anunţă zile extrem de călduroase la sfârşit de aprilie şi început de mai. Singurul lucru care ar putea umbri vacanţa românilor de 1 Mai sunt furtunile de scurtă durată, însă acestea vor apărea pe arii restrânse.

RomaniaTV.net
28 apr. 2018, 13:20
PROGNOZA METEO. Vacanţă căldurosasă de 1 MAI, cu câteva duşuri reci

LA NOAPTE

IN TARA
Cerul va fi variabil la senin, exceptând primele ore ale intervalului când în Banat și Crișana vor fi înnorări temporar accentuate și izolat averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în partea de sud-vest a teritoriului, în special la munte.

Temperaturile minime se vor încadra între 7 și 16 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 3…4 grade, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

DUMINICA

IN TARA
Vremea va fi predominant frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi variabil spre senin; unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice se vor semnala mai ales în orele după-amiezii în extremitatea de vest și nord-vest și la munte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă, iar local, la cote mai reduse, și în Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17..18 grade pe litoral si 31..32 grade chiar izolat in centru si in vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 1…3 grade în depresiunile intramontane și 17 grade în Dealurile Banatului.

BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă și predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

LUNI

IN TARA
Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după orele amiezii în nord-vest, în special la munte, iar seara și noaptea în partea de vest și sud-vest, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă, iar local și temporar și în Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18..19 grade pe litoral și 29 de grade in centrul si in vestul tarii, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 1…2 grade. În cursul nopții, în sud-est vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele normale la sfârșit de aprilie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

MARTI

IN TARA
Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, când vor fi averse și descărcări electrice local la munte și izolat în special în vest, sud-vest și centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19..20 grade pe litoral și 29..30 de grade in cenTrul si in vestul tarii, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3…4 grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

MIERCURI

IN TARA
Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse în special după-amiaza în vestul, nord-vestul și centrul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa între 4…5 grade în depresiunile intramontane și 17…18 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, în sud-est vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Vremea va rămâne deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

JOI – SAMBATA

Vremea va fi deosebit de caldă, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în regiunile intracarpatice.