Prognoza meteo. Vântul ţine departe primăvara, dar vremea se încălzeşte de la o zi la alta

La noapte, cerul va fi variabil și doar la începutul nopții izolat va mai ninge slab la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane ale Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor mai fi rafale de 70...90 km/h.

25 mart. 2024, 13:32
Prognoza meteo. Vântul ţine departe primăvara, dar vremea se încălzeşte de la o zi la alta

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Vremea se va încălzi, local semnificativ, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Astfel, maximele se vor încadra în general între 12 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la -7…-6 grade în estul Transilvaniei și până la 10…11 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, dar noaptea se va înnora treptat în jumătatea de sud-vest a țării și va ploua slab pe alocuri în Oltenia și Banat și izolat în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și Muntenia. La altitudini mari în Carpații Meridionali vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane și în sudul Banatului (unde vor fi rafale și de peste 55…60 km/h), precum și în Oltenia, Dobrogea și estul Moldovei. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, iar la sfârșitul intervalului, pe suprafețe mici în nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania se va produce brumă.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara vine cu furtuni, oscilaţii termice şi descărcări electrice

București

Vremea se va încălzi față de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 3…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

În majoritatea zonelor țării, valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie; excepție vor face regiunile sud-sud-estice unde local se vor înregistra temperaturi diurne apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 10 grade. Cerul va fi temporar noros; pe parcursul zilei va ploua izolat și trecător în regiunile sudice, iar noaptea în vestul și sud-vestul teritoriului pe alocuri vor fi averse în general slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h în special pe crestele Carpaților Meridionali, dar local și temporar și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în Banat, Transilvania și Moldova. Izolat vor fi condiții de ceață.

București

Valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, astfel că maxima va fi de 15…16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale de 40…45 km/h) în prima jumătate a intervalului. Temperatura minimă, ușor mai ridicată decât cea specifică datei, va fi de 5…7 grade.

Ninsorile au revenit în România. La munte a nins viscolit și s-a așternut strat de zăpadă. Unde se circulă în condiții de iarnă
Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, centru și nord și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Vor fi mai ales averse, pe alocuri mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. La altitudini mari se vor semnala precipitații mixte, cu precădere în a doua parte a intervalului. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București

Vremea va deveni deosebit de caldă, cu o maximă termică în jurul a 20 de grade și o minimă de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, cu probabilitate de înnorări și averse după-amiaza. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit acestei date, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi local în jumătatea de nord-est și izolat în restul teritoriului. La altitudini foarte mari vor mai fi ninsori slabe. Vântul va avea temporar intensificări în sud, centru și est, precum și la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat va fi ceață.

București

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu probabilitate de înnorări și ploaie după-amiaza. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
În Țară

Valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere la sfârșitul intervalului.

București

Valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.