PROGNOZA METEO COMPLETĂ pentru TOATĂ VARA: Vin trei luni caniculare şi cu furtuni

PROGNOZA METEO VARA. Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, fiind aşteptată o vară secetoasă, caniculară şi cu furtuni.

RomaniaTV.net
25 mai 2018, 10:01
PROGNOZA METEO COMPLETĂ pentru TOATĂ VARA: Vin trei luni caniculare şi cu furtuni

„Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoarele semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării. De asemenea, estimările ne indică faptul că precipitaţiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torenţiale, cantităţi de apă ridicate într-un intervaol foarte scurt”, a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, pentru România TV.

PROGNOZA METEO IUNIE

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice și centrale și mai ridicate în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

PROGNOZA METEO IULIE

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind de așteptat în sud-est și sud.

PROGNOZA METEO AUGUST

Temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.