PROGNOZA METEO. Vin ploi la Bucureşti. Cum va fi vremea la munte în weekend

Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri temporare spre sfârşitul intervalului în nordul ţãrii, unde însã condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, uşor mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -2...0 grade. Local în Transilvania şi pe arii mai restrânse în rest se va semnala ceaţã.

18 oct. 2022, 16:47
PROGNOZA METEO. Vin ploi la Bucureşti. Cum va fi vremea la munte în weekend

PROGNOZA METEO MIERCURI TARA
Vremea se va menţine caldã în jumãtatea de sud a teritoriului, iar în celelalte regiuni valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã şi se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în sud, dar cu înnorãri temporare şi ploi slabe, pe alocuri în Moldova şi izolat în Maramureş, Transilvania şi posibil în Crişana, iar noaptea şi în Muntenia şi Dobrogea. În a doua parte a intervalului, la munte, la altitudini mari, trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, cu rafale ce vor depãşi în cursul nopţii, pe crestele Carpaţilor Orientali, 70…80 km/h, precum şi în nord-est, est şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze în general de 45…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 12 grade. Dimineaţa, pe suprafeţe mici în zonele joase de relief, se va semnala ceaţã. BUCURESTI Vremea va fi frumoasã şi în continuare caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

Vreme rece cu temperaturi sub 0 grade în multe zone. Cod galben de ceaţă în 14 judeţe. Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri

PROGNOZA METEO JOI TARA
Procesul de rãcire va continua şi se va resimţi şi în regiunile sudice, astfel încât în majoritatea zonelor valorile termice se vor situa uşor sub mediile specifice perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorãri temporare şi izolat posibil ploi slabe – pe parcursul zilei – în sud, mai ales în zona deluroasã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului în estul şi nord-estul teritoriului, precum şi pe crestele montane, cu viteze în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra de la 9…10 grade în nordul Moldovei şi pânã în jurul a 20 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa în general între -4 şi 6 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM. BUCURESTI Vremea se va rãci accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 4…6 grade, uşor mai scãzutã în zona perifericã.

Prognoza meteo. Vremea se strică radical, lapoviţă şi ninsori în următoarele săptămâni. Meteorologii anunţă o iarnă de coşmar

PROGNOZA METEO VINERI TARA
Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, dar cu înnorãri noaptea în nord şi nord-est, unde pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar izolat şi cu intensitãţi mai mici şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã. BUCURESTI Valorile termice vor fi apropiate de normele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 15…17 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA TARA
Valorile termice se vor menţine, în marea lor majoritate, apropiate de mediile multianuale specifice datei. Nebulozitatea se va extinde în jumãtatea nordicã a ţãrii unde local vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversã, iar pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi mai însemnate de apã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi ploi slabe doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral, dar şi în zonele montane, mai ales pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 13 grade. BUCURESTI Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea, când va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 19…21 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI si MARTI

TARA
Valorile termice se vor situa, în mare parte din interval, peste normele caracteristice datei. Probabilitatea pentru ploi va fi scãzutã.
BUCURESTI
Valorile termice vor continua sã creascã, astfel încât se vor situa peste normalul perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.