Prognoza meteo. Vine iarna adevărată, se depune strat consistent de zăpadă

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul țării, precum și la munte.

04 feb. 2023, 14:50
Prognoza meteo. Vine iarna adevărată, se depune strat consistent de zăpadă

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, geroasă noaptea și dimineața pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice și pe alocuri în rest, în special la deal. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -6 și 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 și -4 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral, spre -2 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și ninsori slabe pe alocuri în estul, sudul și parțial în centrul teritoriului. Pe parcursul zilei vântul va sufla moderat, cu intensificări în sud-est și la munte, cu viteze de peste 50…70 km/h, în timp ce pe litoral se vor depăși 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali la peste 1800 m, rafalele vor trece de 80…90 km/h și va fi viscol purternic și vizibilitatea foarte redusă. În cursul nopții vor mai fi perioade cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 55…70 km/h în zona costieră a Dobrogei și în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Pe arii restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI
Vremea va deveni rece; temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Temporar cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze în general de 40…45 km/h și va amplifica senzația de frig.

Vine urgia peste România. Ciclonul polar aduce zăpezi viscolite şi ger cumplit. Cod roşu, şoferii sunt sfătuiţi să lase maşinile acasă
Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține rece pentru această perioadă, iar dimineața și noaptea va fi ger, îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente și pe arii restrânse ninsori slabe în Moldova, Dobrogea, estul Transilvaniei, precum și în Carpații Orientali, dar și în jumătatea de est a Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări în jumătatea estică a teritoriului și la munte, cu rafale în general și de peste 55 km/h, viscolind trecător ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 și 3 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -15 și -4 grade. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții de fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă, iar dimineața și noaptea în special în regiunile intracarpatice va fi ger. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în est, sud-est și în zona Carpaților Orientali unde pe arii restrânse va ninge slab și vor fi intensificări ale vântului. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 4 grade, iar cele minime între -15 și -4 grade. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Un anticiclon loveşte România, se depune strat de zăpadă de 25 de cm, iar gerul afectează toată ţara. HARTA actualizată de ANM
BUCUREȘTI
Vremea se va menține rece pentru prima decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade.

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea va rece, iar dimineața și noaptea, în nordul și centrul țării și local în rest va fi ger. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile estice și sud-estice unde probabilitatea pentru ninsoare slabă va fi redusă, dar vor mai fi intensificări ale vântului. În restul țării vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate doar pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și 4 grade, iar cele minime între -14 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni spre -18 grade. Izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură, anunţă ANM

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare rece pentru prima decadă a lunii februarie. Cerul va avea unele înnorări, dar probabilitatea de fulguieli va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 0…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -6 grade.

Prognoza meteo JOI, VINERI SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice, în special cele diurne, vor crește ușor, dar noaptea și dimineața va fi în continuare rece. Izolat vor fi posibile ninsori slabe.

BUCUREȘTI
Temperatura aerului va avea tendința de creștere mai ales la valorile diurne. Probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă.