PROGNOZA METEO. Vreme anormal de caldă în România. Temperaturi maxime de 19 grade în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în următoarele zile în România, cu deosebire în regiunile din sud şi est. În Capitală se vor înregistra temperaturi de peste 15 grade Celsius, iar temporar va ploua. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 16:43
PROGNOZA METEO. Vreme anormal de caldă în România. Temperaturi maxime de 19 grade în Bucureşti

PROGNOZA METEOROLOGICĂ IN INTERVALUL 06.03.2020 ORA 20 – 07.03.2020 ORA 08

În ţară cerul va fi mai mult noros în majoritatea regiunilor. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, local în Oltenia și Transilvania și izolat în restul teritoriului. Pe crestele montane precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mai joase vor predomina ploile. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între 1 și 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În BUCUREŞTI cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 07.03.2020 ORA 08 – 08.03.2020 ORA 08

În ţară vremea va fi caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice și estice. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, ziua în vestul, sud-vestul și centrul teritoriului, iar noaptea în Oltenia, Transilvania, Moldova, local în Muntenia și izolat în rest. Ploile vor fi și sub formă de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, cu o probabilitate mai mare în sud-vestul țării. La munte vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, ziua la peste 1700 m, iar în a doua parte a intervalului și la altitudini mai joase. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și local în sud-estul țării și în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În BUCUREŞTI vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară și în prima parte a nopții, când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 08.03.2020 ORA 08 – 09.03.2020 ORA 08

În ţară vremea se va răci, dar valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată, iar în regiunile sudice și sud-estice mai ridicate decât în mod obișnuit. Cerul va avea înnorări și local va ploua, ziua în vestul, sud-vestul, nordul și centrul teritoriului, iar noaptea cu precădere în jumătatea de sud-est. Trecător în estul Transilvaniei și în zona submontană a Moldovei vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile, cu precădere la altitudini mari. Izolat cantitățile de precipitații vor putea fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade, iar cele minime între -1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În  BUCUREŞTI vremea se va răci, astfel că maxima termică va fi de 14…15 grade. Cerul va avea înnorări temporare și trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 09.03.2020 ORA 08 – 10.03.2020 ORA 08

În ţară vremea va fi în general închisă. Va ploua, local în regiunile sudice, estice și centrale și izolat în rest, iar la munte precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare pe creste, iar la altitudini mai mici mixte. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 14 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade.

În BUCUREŞTI vremea va fi închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 6 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 10.03.2020 ORA 08 – 11.03.2020 ORA 08

În ţară cerul va avea înnorări, iar local în sud-est, estul și centrul țării și izolat în rest va ploua. La munte precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare pe creste și mixte la altitudini mai mici, iar trecător în estul Transilvaniei vor fi posibile lapoviță sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, mai ales pe creste, precum și în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade.

În BUCUREŞTI Cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 11.03.2020 ORA 08 – 14.03.2020 ORA 08

În ţară temperatura aerului va crește treptat, astfel încât vremea va fi caldă pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în regiunile intracarpatice.

În BUCUREŞTI temperatura aerului va crește treptat, astfel încât vremea va fi caldă pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.