PROGNOZA METEO. Vreme caldă pentru sfârşitul lunii septembrie. Se vor înregistra şi 30 de grade

PROGNOZA METEO. Vremea rămâne caldă pentru această perioadă, temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, în timp ce cele maxime vor ajunge şi la 30 de grade. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 28 de grade, cu cer variabil şi vântul care va sufla slab.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 12:35
PROGNOZA METEO. Vreme caldă pentru sfârşitul lunii septembrie. Se vor înregistra şi 30 de grade

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil în vest și sud-vest și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona Carpaților Meridionali, în special la altitudini mari (rafale în general de 55…60 km/h), precum și în sudul Banatului dar la viteze mai mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 2 și 17 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat vor fi condiții de ceață în depresiunile din estul Transilvaniei și în sudul litoralului.

În Bucureşti, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…13 grade.

Miercuri, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice și sud- vestice, unde îndeosebi spre seară și în cursul nopții local se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări ziua la munte, în sud-vest și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jur valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Joi, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, mai ales în prima parte a intervalului, local la munte și în nord-vest și pe arii restrânse îndeosebi în centru. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, izolat vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 9 și 19 grade, maibscăzute în depresiuni. Spre sfârșitul intervalului, cu totul izolat va fi ceață.

În Bucureşti, vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Vineri, vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice local la munte, iar în a doua parte a intervalului, pe arii în general restrânse, cu o probabilitate mai mare de apariție în vest și nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, iar local și temporar dar la intensități mai mici, îndeosebi în regiunile vestice, estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime în general între 13 și 17 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. La începutul intervalului, cu totul izolat va fi ceață.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Sâmbătă, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată îndeosebi în jumătatea de vest a țării. Intensificări ale vântului vor fi la munte, iar cu o probabilitate destul de mare în prima parte a intervalului local în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele estice și de sud-est. Temperaturile maxime, în jurul celor normale în cea mai mare parte a țării, se vor încadra în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade, mai ridicate pe litoral. 

În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mai mari decât cele normale. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va crește treptat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

DE DUMINICA PANA MARTI Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, îndeosebi în vest, nord-vest și la munte.