PROGNOZA METEO: Vreme călduroasă în mare parte din ţară, apoi ploi spre seară

PROGNOZA METEO. Temperaturile se vor situa joi peste mediile climatologice specifice perioadei, iar în sud și în sud-est vor caracteriza o vreme călduroasă, cu disconfort termic mai ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care, pe suprafețe mici, se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. În zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse din Oltenia, Muntenia și Transilvania îşi vor face apariţia şi ploile. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 grade. Şi în Capitală vremea se menţine călduroasă, dar spre seară și la începutul nopții vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată.

RomaniaTV.net
28 aug. 2018, 12:17
PROGNOZA METEO: Vreme călduroasă în mare parte din ţară, apoi ploi spre seară

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zona Carpaților Meridionali, a Carpaților Orientali, în centrul și în nordul Moldovei și pe suprafețe mici în Carpații Occidentali, în Transilvania, în Oltenia și în Muntenia. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 grade în nord-vestul extrem al teritoriului și 22 de grade pe litoral. Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice se vor situa în general peste mediile climatologice specifice perioadei, iar în sud și în sud-est vor caracteriza o vreme călduroasă, cu disconfort termic mai ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care, pe suprafețe mici, se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în zona Carpaților Meridionali și Orientali, precum și a Dealurilor Subcarpatice, dar pe arii restrânse și în Oltenia, Muntenia și Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade in estul Transilvaniei si in Bucovina și 33 de grade in sud-vestul Olteniei, iar cele minime în general între 10 și 20 de grade. Dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic relativ ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar spre seară și la începutul nopții vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice se vor menține peste mediile climatologice specifice perioadei, iar în regiunile vestice, sudice, sud-estice și centrale vremea va fi călduroasă, disconfortul termic relativ ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) izolat va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara în zonele montane și submontane, unde pe suprafețe mici vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, ziua, pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, cu cele mai mari valori in sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa în general între 10 și 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare călduroasă, cu disconfort termic relativ ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar minima 16…18grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea călduroasă va persista în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice vor fi în creștere ușoară față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și noaptea la munte (îndeosebi în Munții Banatului și în Carpații Meridionali) și în vestul țării, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade in estul Transilvaniei și 34 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 11 și 21 de grade.

BUCUREŞTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate la munte, precum și în regiunile intracarpatice, unde local se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, iar cele minime în general între 11 și 21 de grade.

BUCUREŞTI Vremea va continua să fie călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

De duminica pana marti vremea va fi călduroasă în primele două zile, apoi se va răcori ușor, mai ales în centrul și în estul țării. Vor fi intervale cu averse și descărcări electrice, pe arii restrânse la începutul intervalului, apoi în extindere treptată în majoritatea regiunilor.