PROGNOZA METEO. Vreme CANICULARĂ în majoritatea zonelor, dar şi PLOI TORENŢIALE şi GRINDINĂ

Vremea va fi călduroasă, caniculară miercuri în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea sunt posibile averse, descărcări electrice şi vijelii, în special în vestul şi nord-vestul ţării. Joi vremea se va mai răci în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, iar de vineri şi în sud şi sud-est.

RomaniaTV.net
07 iul. 2015, 14:29
PROGNOZA METEO. Vreme CANICULARĂ în majoritatea zonelor, dar şi PLOI TORENŢIALE şi GRINDINĂ

PROGNOZA METEO. Miercuri, temperaturile maxime vor fi de la 30…31 de grade pe litoral până în jurul a 39 de grade în vest şi sud-vest. În cursul zilei, cerul va fi mai mult senin si abia noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua în regiunile vestice şi nord-vestice, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină.

Vremea va fi caniculară şi in Bucuresti, iar disconfortul termic accentuat; maxima termică se va situa în jurul a 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se va răci accentuat în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade in Maramures si Bucovina şi 38 de grade in Câmpia Română şi Podişul Dobrogei unde canicula şi disconfortul termic vor persista. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane unde temporar înnorările vor fi accentuate şi local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În sudul şi în sud-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse seara şi la începutul nopţii.

Vremea se va menţine caniculară în zona Capitalei, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura aerului va urca până la valori de 36…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO. VINERI, valorile termice vor marca o scădere şi în regiunile sudice şi sud-estice, astfel că, la scara întregii ţări, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade, cu maxime ce se vor încadra între 23 de grade in nord şi 33 de grade in extremitatea de sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sud şi în sud-est unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat, la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în cursul zilei.

Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă si in Bucuresti, astfel că maxima va fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate si se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În weekend, vremea va fi frumoasă si calduroasa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 32 de grade. Dar saptamana viitoare inceope cu o scadere a valorilor termice si cu o probabilitate de aparitie a manifestarilor de instabilitate atmosferica din ce in ce mai ridicată.