PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă, dar şi ploi la sfârşit de săptămână

Sârşitul de săptămână vine cu vremea în general frumoasă. Unele înnorări, averse și descărcări electrice vor fi, mai ales în după-amiaza zilei de vineri, dar şi sâmbătă, pe arii restrânse în zona de munte, în nordul și centrul țării și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade.

RomaniaTV.net
06 sept. 2018, 14:13
PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă, dar şi ploi la sfârşit de săptămână

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne vor fi ușor peste cele normale în majoritatea regiunilor. Unele înnorări, averse și descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza și la începutul nopții, pe arii restrânse în zona de munte, în nordul și centrul țării și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Moldova, Dobrogea și zona joasă a Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va avea înnorări trecătoare, însă condițiile de ploaie vor fi reduse, mai ales după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi schimbătoare, iar regimul termic comparabil cu cel din intervalul anterior. În centrul și nord-estul țării, precum și în Carpații Orientali vor fi înnorări în general persistente și local ploi, temporare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar averse și trecător descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse, după-amiaza în zonele mai înalte de relief, iar spre seară și noaptea în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 31 de grade, iar cele minime în general între 10 și 17 grade.

BUCUREŞTI. Vremea va continua să fie ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când trecător vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, în majoritatea regiunilor, exceptând nord-estul unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori de la 17….19 grade în Moldova, până la 29…30 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra 10 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, posibil și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, local în jumătatea de răsărit a țării și pe arii restrânse, cu precădere la deal și la munte, în cea de vest. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în extremitatea de est și pe crestele montane.În depresiuni, vor fi condiții de ceață, dimineața.

BUCUREŞTI. Vremea va fi apropiată de normal, din punct de vedere termic. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14..15 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări, îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, posibil trecător și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. În sudul, estul și parțial centrul țării, precum și la munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și posibil descărcări electrice, însă pe arii restrânse. În rest, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări, pe crestele montane, iar în cursul zilei și în Moldova și Dobrogea. Sub aspect termic, vremea va fi caldă în jumtatea de vest și apropiată de normal în cea de est. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiții de ceață, dar și mai ridicate pe litoral.

BUCUREŞTI. Vremea va fi apropiată de normalul termic specific datei cu o temperatură maximă de 23….24 grade și minimă de 14….15 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare pe parcursul zilei când, trecător vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

De marţi, valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, în general, peste cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă. 

Temperatura aerului va fi în creștere până la valori ușor peste cele normale în această perioadă, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.