PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă în următoarele zile. Miercuri, în prima parte a zilei sunt aştepate descărcări electrice şi intensificări ale vântului în toată ţara. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi va cădea grindină.  

05 iul. 2016, 13:18
PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a intervalului în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, apoi în regiunile estice, sudice, centrale şi doar pe arii restrânse în rest.

Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde local vremea va deveni călduroasă. Maximele se vor incadra se vor încadra între 23 grade in Dealurile de Vest si in Maramures si 32 de grade in sudul Oltenieie, in Lunca Dunarii, unde vor crea din nou disconfort.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă termică de 30…31 de grade şi disconfort în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil peste zi, abia nopatea nebulozitatea va fi mai accentuata, în special în a doua parte, când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

PROGNOZA METEO JOI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, mai ales ziua, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, zona Carpaţilor Orientali, estul Carpaţilor Meridionali şi pe arii restrânse în rest. Izolat se vor acumula cantităţi mai importante de apă şi se menţin condiţii pentru căderi de grindină. Vântul va sufla cu unele intensificări, local îndeosebi în nord-est, sud-vest şi la munte. Vremea se va răcori din nou în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul ţării şi în depresiuni si 30 de grade în extremitatea de sud, in Lunca Dunarii

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă şi se va răcori. Peste zi norii acopera temporar cerul şi vor fi averse, descărcări electrice, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 grade in estul Transilvanieie şi 31 de grade in sudul Olteniei. Ziua cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului insa noaptea înnorările se vor accentua în regiunile nord-vestice şi nordice unde vor fi averse, fenomene electrice şi vânt mai alert.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul nu trece de moderat iar temp maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

TENDINTA. Weekendul incepe cu instabilitate atmosferica mai accentuata, care se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în regiunile centrale, nordice, estice, la munte, si doar pe arii restranse in celelalte zone, dar si cantitaţi mai importante de apa si conditii de grindina.

Maximele vor fi intre 21 si 32 grade, dar pana aproape de jumatatea saptamanii viitoare vremea se inalzeste in toata tara, devine calduroasa, izolat chiar caniculara in zonele de campie iar ploile de vara si desc electrice mai sunt de interes indeosebi la munte dar si acolo pe arii restranse.