PROGNOZA METEO. Vreme neobişnuit de caldă în următoarele zile. Nu scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Vineri vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Izolat vor fi ploi slabe şi burniţă. În weekend vremea se anunţă mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar.

RomaniaTV.net
12 nov. 2020, 14:42
PROGNOZA METEO. Vreme neobişnuit de caldă în următoarele zile. Nu scăpăm de ploi
Prognoza meteo pentru următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE.

Cerul va fi noros în regiunile vestice, sudice și sud-estice și se vor semnala ploi slabe sau burniță în Banat, în jumătatea de vest a Olteniei, local în Crișana și pe spații mici în rest. În masivele din sud-vestul țării, la altitudini mari, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 9 grade în sudul litoralului. Pe arii restrânse se va forma ceață, cu precădere în centrul și nord-estul țării.

VREMEA ÎN București: Cerul va fi noros și posibil ca trecător să burnițeze. Vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări în regiunile sudice și local va ploua slab. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și izolat vor fi ploi slabe sau burniță. În special pe crestele Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 9 grade pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață.

VREMEA ÎN București va fi normală termic. Cerul va fi noros și trecător va ploua slab sau va burnița, mai ales după orele serii. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Cu o probabilitate mai ridicată noaptea se va formă ceață.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO SAMBATA.

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi noros în sud-estul țării, unde local va ploua slab. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și doar izolat va ploua slab sau va burnița. Trecător, pe crestele montane vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 13 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 9 grade. Local, dimineața și noaptea, se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN București va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Dimineața și noaptea va fi ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate joasă şi pe spaţii restrânse ceaţă dimineaţa şi noaptea, dar izolat persistente în mare parte din interval, cu precădere în sudul Olteniei, în Maramureş, dar şi pe văile şi în depresiunile din Transilvania şi Moldova unde vor fi condiţii de burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa peste cele normale la mijlocul lunii noiembrie în majoritatea zonelor, cu excepţia celor unde ceaţa şi norii joşi vor persista, astfel că, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade; minimele termice se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 8 grade pe litoral.

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. Când vine iarna în România

VREMEA ÎN București

va fi în general frumoasă, iar ziua va fi mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ceaţă la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Cerul va avea înnorări temporare şi local va ploua în Dobrogea, iar seara şi noaptea în nord-vest şi în extremitatea vestică a ţării. În restul teritoriului, cerul va fi variabil în orele amiezii, însă dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief, în special în Oltenia şi pe văile şi în depresiunile din Transilvania şi Moldova, pe alocuri va fi ceață sau nebulozitate joasă şi izolat condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi trecător în sudul Banatului.

Temperaturile maxime, în marea lor majoritate mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă din an, se vor încadra în general între 9 și 16 grade, cu cele mai mici valori în zonele cu ceaţă şi nori stratiformi, iar cele mai ridicate în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile intramontane şi 9…10 grade pe litoral.

VREMEA ÎN București. Cerul va fi variabil, iar în orele dimineţilor vor fi condiţii de a se forma nori joşi sau ceaţă. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă, în continuare mai ridicată decât cea specifică perioadei, se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii in zilele de MARTI, MIERCURI SI JOI

Valorile termice diurne, în scădere treptată în regiunile extracarpatice, se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii noiembrie, iar cele nocturne se vor situa peste mediile multianuale, în special în prima parte a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere, la început în jumătatea de nord-vest, apoi şi în celelalte regiuni, iar la munte vor fi posibile precipitaţii mixte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor deveni apropiate de media multianuală a perioadei, iar cele nocturne se vor situa peste cele normale. Temporar vor fi posibile ploi slabe.