PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ninsori viscolite la munte, ploi şi vijelii în restul ţării

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în toată ţara. Va ploua în mare parte din ţară, iar la munte va ninge şi la viscoli. 

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 19:57
PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ninsori viscolite la munte, ploi şi vijelii în restul ţării

PROGNOZA METEO JOI

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării.Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua, în general slab, în regiunile centrale, estice și sud-estice și izolat în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze ce vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali și de Curbură, pe parcursul zilei va sufla tare, cu rafale de 120…140 km/h. În prima parte a intervalului, local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în Maramureș, Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei, precum și în nordul și centrul Moldovei, cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h. Unele intensificări ale vântului se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la viteze mai mici (viteze la rafală în general de 40…45 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral.

BUCUREȘTI Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros și trecător, în prima parte a intervalului, vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, când la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va deveni în general frumoasă, dar mai rece decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales în jumătatea de est a teritoriului, unde la începutul intervalului, izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua, la munte și în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, iar cele minime între -2 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va deveni în general frumoasă, dar în continuare ușor mai rece decât în mod normal Cerul va fi variabil, iar coborâtă în zona preorășenească.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în toată țara, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată, cu probabilitate mai mare în nordul şi nord-estul ţării. Vântul va fi moderat pe litoral şi la munte şi va sufla slab în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 1…2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și 13…14 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice, în creştere, vor fi normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, vânt slab şi moderat și va deveni mult mai caldă decât normal în aproape toată ţara, cu temperaturi maxime între 21 şi 29 de grade. Excepţie va face litoralul, unde vor fi unele intensificări ale vântului şi valori termice după-amiaza între 16 şi 19 grade. În a doua parte a zilei în zona montană vor fi posibile pe spaţii mici dezvoltări noroase convective, averse slabe de ploaie şi descărcări electrice. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 7 și 15 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și va deveni mult mai caldă decât normal în prima jumătate a lunii mai. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.