PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă şi disconfort termic în ţară. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă în ţară, cerul variabil, cu înnorări temporar accentuate în zonele montane, dar şi pe arii restrânse. În Bucureşti cerul va fi sufla slab spre moderat, iar temperatura maxima va ajunge la 34 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 12:45
PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă şi disconfort termic în ţară. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO MARTI, ÎN ȚARĂ

Vremea va fi călduroasă, cu precădere în zonele de câmpie din regiunile extracarpatice, iar în sud-est la amiază izolat va fi caniculară, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate îndeosebi în zonele montane și, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă în orele amiezii, când indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI, ÎN ȚARĂ

Vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, îndeosebi la câmpie, va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate după-amiaza în zona de munte și în nord-vest, iar spre seară și noaptea în nordul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice, intensificări trecătoare ale vântului și, posibil,
grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10…12 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.


PROGNOZA METEO JOI, ÎN ȚARĂ

Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sudul și sud-estul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, îndeosebi în zonele de câmpie din aceste regiuni, va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte, iar noaptea în sud-est și, parțial, centrul teritoriului, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 25 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține caniculară în orele amiezii, când temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.


PROGNOZA METEO VINERI, ÎN ȚARĂ

Deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare călduroasă la amiază în jumătatea de sud a țării, local caniculară în sudul extrem. Cerul va avea înnorări temporar accentuate îndeosebi ziua în estul, sud-estul și, parțial, centrul țării, precum și la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 8 grade.

BUCUREȘTI

Deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare călduroasă la amiază, când temperatura maximă va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.