PROGNOZA METEO. Vremea este caniculară, cu disconfort termic ridicat

PROGNOZA METEO. Temperaturile ridicate vor continua să ne dea bătăi de cap până la finalul săptămânii. Deşi în unele regiuni vor mai apărea furtuni, acestea vor fi izolate şi de scurtă durată.

20 iul. 2015, 14:21
PROGNOZA METEO. Vremea este caniculară, cu disconfort termic ridicat

PROGNOZA METEO. Marţi, deşi valorile termice vor marca o scădere, vremea va rămâne caniculară local în Oltenia şi pe arii mai restrânse în Banat şi în Muntenia, unde şi indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade în nordul Moldovei şi pe litoral şi 37 de grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales ziua şi la începutul nopţii, când se vor semnala averse şi descărcări electrice, local în zonele montane şi pe arii mai restrânse în centru, sud şi sud-est. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi este posibil să cadă grindină. În prima parte a intervalului, vântul va avea unele intensificări în jumãtatea de sud-est, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Regimul termic va marca o uşoară scădere marţi faţă de zilele precedente, vremea se va menţine călduroasă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală este posibil să mai atingă pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Vin două săptămâni cu temperaturi EXTREME

PROGNOZA METEO. Miercuri, valul de căldură se va intensifica din nou, astfel că vremea va fi caniculară în orele amiezii şi disconfortul termic accentuat local în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara în zona de munte, cu precădere a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 37 de grade.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară şi cu disconfort termic ridicat miercuri după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade.

Vezi şi Furtuni PUTERNICE după valul de caniculă. Imagini terifiante VIDEO – FOTO

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a ţării, dar în mod special în regiunile vestice, unde se pot înregistra la amiază valori termice în jurul a 38 de grade. Cerul va fi variabil în nord-vestul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud a teritoriului. Temperaturile maxime la nivel naţional vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 38 de grade.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, vremea va fi caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi ridicat, iar maxima se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se va menţine local caniculară la amiază în special în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în vestul şi nord-vestul ţării unde, cu totul izolat se vor semnala ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade.