Prognoza meteo. Vremea la extreme în România, urmează un val de căldură şi ploi torenţiale

Cerul va avea înnorãri la noapte şi va ploua local în Banat, Transilvania, Maramureş şi Moldova şi izolat în celelalte regiuni. Vor fi mai ales averse, iar pe alocuri se vor semnala descãrcãri electrice şi cantitãţile de apã mai pot depãşi 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est. Temperaturile minime se vor încadra între 8 şi 16 grade. Pe areale mici va fi ceaţã.

07 mai 2024, 15:11
Prognoza meteo. Vremea la extreme în România, urmează un val de căldură şi ploi torenţiale

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile de temperaturã vor marca o scãdere astfel încât se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorãri şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Oltenia şi pe arii restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, în special dupã-amiaza şi seara însoţite de descãrcãri electrice şi condiţii de grindinã, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 20…30 l/mp. În zona înaltã din nordul Carpaţilor Orientali, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în regiunile sudice, dar şi asociat averselor, când vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 23 de grade, iar cele minime între 7 şi 14 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, mai ales spre sfârşitul intervalului se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorãri şi vor fi averse, mai ales dupã-amiaza posibil însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 21…23 de grade, iar cea minimã de 9…12 grade.

Prognoza meteo JOI

TARA
Valorile termice vor continua sã scadã, aşa încât cele diurne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi averse local în vest şi centru şi pe arii restrânse în rest. În zona montanã înaltã, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat se vor acumula cantitãţi de apã de peste 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice, sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade, cu valori mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Valorile termice vor continua sã scadã, astfel cã se vor situa uşor sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri şi vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 18…20 de grade, iar cea minimã de 7…10 grade.

Se rupe cerul! Potop în 25 de judeţe, vor cădea 40 de litri pe metru pătrat, a fost emis Cod Galben de instabilitate accentuată

Prognoza meteo VINERI

TARA
Cerul va fi variabil în nordul, estul şi parţial în centrul ţãrii, iar în rest vor fi înnorãri şi pe arii restrânse va mai ploua, îndeosebi în vest, sud-vest şi la munte. Ploile vor avea şi caracter de aversã şi izolat vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, pe parcursul zilei trecãtor cu intensificãri în regiunile sudice, sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade, cu valori mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi în continuare sub mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorãri, mai ales ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat în prima jumãtate a intervalului, iar noaptea va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va fi normalã din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorãri si va ploua, pe parcursul zilei în zona montanã şi deluroasã şi izolat în rest, iar noaptea în nordul teritoriului. Ploile vor fi mai ales sub formã de aversã şi izolat vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade, cu valori mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi, astfel cã valorile termice se vor apropia de cele specifice datei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9…12 grade. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo lunară. Primăvară cu accent de toamnă. Anticiclon termic, furtuni electrice, vijelii şi grindină

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI

TARA
Valorile termice, cu oscilaţii de la o zi la alta, se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei în prima zi în cea mai mare parte a ţãrii, apoi vor deveni mai mici decât acestea. Local şi temporar va ploua, la început în nordul teritoriului, apoi şi în rest, anunţă ANM.
BUCURESTI
Valorile termice, cu oscilaţii de la o zi la alta, se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei în prima zi, apoi vor deveni mai mici decât acestea. Îndeosebi în timpul dupã-amiezilor, probabilitatea pentru averse va fi ridicatã.