PROGNOZA METEO. Vremea rămâne caldă în România. Temperaturi de peste 30 de grade în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea rămâne călduroasă atât în țară, cât și în Capitală. Temperaturile maxime ajung la 31 de grade, în timp ce cele minime la 16. În București, vremea rămâne caldă, cerul senin, iar vântul va sufla slab.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 11:43
PROGNOZA METEO. Vremea rămâne caldă în România. Temperaturi de peste 30 de grade în Capitală

La noapte, în țară, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și în regiunile estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 8 grade. Izolat în centrul teritoriului și în depresiunile intramontane se va semnala ceață.

În București, cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…16 grade.

Luni, în țară, vremea va fi caldă, călduroasă după-amiaza în vestul și sudul țării și pe arii mai restrânse în rest. Cerul va fi variabil.Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Moldova, Dobrogea, în jumătatea estică a Munteniei, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jur de 20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, îndeosebi în Transilvania și în zonele depresionare, se va semnala ceață.

În București, vremea va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare
intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi în jur de 31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Marți, în țară, vremea se va menține caldă pentru această dată, călduroasă după-amiaza îndeosebi în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Miercuri, în țară, vremea va fi călduroasă după-amiaza în zonele de câmpie și local în cele de podiș. Cerul va fi variabil în regiunile vestice și sud-vestice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în sudul și în sud-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade. Noaptea și dimineața, izolat va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în sud-est și în depresiunile intramontane.

În București, vremea va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre 13 grade.

Joi, în țară, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru a doua decadă a lunii septembrie, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora treptat spre seară și noaptea în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului în estul teritoriului, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime, în general, între 10 și 9 grade.

În București, vremea va fi caldă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU ZILELE DE VINERI, SAMBATA SI DUMINICA

În țară, valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului, cu precădere în sudul și în centrul teritoriului.

În București, valorile termice vor fi în scădere, apropiindu-se astfel de normalul termic al perioadei, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.