PROGNOZA METEO. Vremea rămâne frumoasă până în weekend, când apar ploile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi de până la 26 de grade. Din weekend se va simţi o răcire a vremii, iar ploile vor apărea.

RomaniaTV.net
16 oct. 2018, 14:24
PROGNOZA METEO. Vremea rămâne frumoasă până în weekend, când apar ploile

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil în sud-est și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei, unde pe arii restrânse se va produce brumă și 15 grade în nordul litoralului și în Dealurile de Vest. Cu totul izolat în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 26 de grade, iar cele minime, în general, între 3 și 13 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin în cursul zilei, dar cu unele înnorări noaptea, în extremitatea sudică și de sud-est, unde, cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări locale pe crestele munților, în sudul Banatului, iar în prima parte a intervalului și în sud-estul teritoriului. Izolat, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general frumoasă, cu un regim termic caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat în timpul zilei, apoi va slăbi treptat. Temperatura maximă va fi în jur de 23 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

JOI

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, îndeosebi în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ziua în sud-estul țării, iar noaptea și înrest, astfel încât pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în Dobrogea. Minimele termice se vor încadra între 2 și 13 grade, mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață îndeosebi pe văi și în depresiuni.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține caldă. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, în general slab, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului, mai ales în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul Moldovei și 24…25 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua, cu o probabilitate mai ridicată în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în special în nord-estul țării, astfel încât vor fi valori termice în general apropiate de normalul perioadei. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua, la început în jumătatea de est a teritoriului, iar apoi pe arii restrânse și în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, ziua, pe crestele montane și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, ușor mai ridicate în sud-vestul teritoriului, iar cele minime se vor situa între 3 și 12 grade. Mai ales dimineața, izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă în jur de 10 grade.

TENDINŢE DUMINICĂ – MARŢI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice.

LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni normală termic. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.