Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte, dar ploile rămân

Prognoza meteo. Vremea continuă să fie capricioasă la începutul lunii mai. Temperaturile mai reci decât ar trebui să fie încep să crească ușor, dar ploile pândesc la tot pasul.

RomaniaTV.net
30 apr. 2019, 20:25
Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte, dar ploile rămân

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Mai ales în prima parte a intervalului cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua în regiunile nordice, estice, centrale, precum și în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. La munte, mai ales la latitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări susținute pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei, cu rafale de 55….65 km/h și temporar 70…75 km/h, în timp ce în restul teritoriului local și temporar se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade pe arii restrânse în vestul și în sudul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi vântoasă și răcoroasă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei când la rafală se vor atinge viteze de 55…65 km/h. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții de ploaie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi ușor instabilă, iar valorile termice vor fi în creștere ușoară față de ziua precedentă devenind apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara, local, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. La munte, în general la altitudini de peste 2000 m, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul țării, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare pe parcursul zilei, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărăcri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor continua să crească ușor, astfel încât vremea va deveni caldă în sud și sud-est și apropiată de normalul termic în restul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu precădere în cursul după-amiezii și al serii, local în vest, nord, centru și la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în regiunile nord-vestice, parțial în cele centrale și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține caldă în special în sudul și sud-estul țării, dar va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, local în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în restul țării, iar noaptea cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice și sud-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 27 de grade – cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

TENDINŢA DUMINICĂ – MARȚI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor scădea treptat și se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Temporar va ploua în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor scădea treptat și se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Temporar va ploua.