PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte, dar rămâne mai caldă decât normal. Vin ploile

PROGNOZA METEO 3 ZILE. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă în continuare zile mai călduroase decât ar fi normal în februarie, dar nu se vor mai înregistra temperaturi atât de ridicate ca în weekend. De asemenea, ne aşteaptă o săptămână ploioasă.

RomaniaTV.net
03 feb. 2018, 14:17
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte, dar rămâne mai caldă decât normal. Vin ploile

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. În nord, nord-vest şi centru precipitaţiile, în general slabe, se vor transforma şi în lapoviţă sau ninsoare. În sudul şi în estul teritoriului, ploile, ce vor avea şi caracter de aversă, se vor semnala local. Vântul va avea intensificări temporare, în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 50…55 km/h. La munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, cu rafale de peste 80…100 km/h pe creste, viscolind şi spulberând ninsoarea. Izolat vor fi condiţii de polei.

Temperaturile minime în continuare peste mediile climatologice, vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, cu valori uşor mai scăzute în Dealurile de Vest. Izolat şi trecător va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă. Vântul va avea intensificări temporare de până la 40…45 km/h. Temperatura minimă, cu mult peste cea normală la această dată, se va situa în jurul valorii de 8 grade.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Deşi în scădere faţă de ziua precedentă, valorile termice se vor menţine peste cele normale pentru prima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a teritoriului. Înnorările vor fi mai persistente în nord, nord-vest şi centru unde local vor fi precipitaţii slabe, mixte, în timp ce în restul ţării cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, cu precădere la începutul zilei în sud-est. La munte, mai ales ziua, vor fi ninsori, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, în special în sud şi în est, cu viteze în general de 50…55 km/h. Vor fi condiţii de polei.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI
Deşi în scădere faţă de ziua precedentă, valorile de temperatură se vor menţine peste cele normale pentru prima decadă a lunii februarie, astfel că maxima va fi de 11…12 grade, iar minima de -1…1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore ale zilei, vor mai fi condiţii să ploua slab. În prima parte a intervalului vântul va sufla moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h, apoi va deveni în general slab.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, dar în regiunile sudice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare şi mai ales în zonele montane şi în nordul teritoriului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 9 grade în Oltenia, iar cele minime între -8 şi 1 grad. În zonele joase, îndeosebi dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi în continuare uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în Maramureş, nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 9 grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -11 şi 1 grad. Ziua cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va mai ninge slab în regiunile nordice. Pe parcursul nopţii, nebulozitatea se va accentua treptat în sud-vestul şi sudul ţării, însă doar izolat vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar în zona de munte aferentă va mai ninge. Vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului şi în sud-vest. În zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Mai ales noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

TENDINTA

MIERCURI
Vremea va fi în general închisă, dar uşor mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii februarie. Aria precipitaţiilor va fi în extindere, dinspre sud-vest şi sud şi va cuprinde aproape toată ţara. Acestea vor fi sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă, iar în zona de munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. Îndeosebi la începutul intervalului, pe arii restrânse, vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade.

JOI, VINERI si SAMBATA
Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în continuare peste cele climatologic specifice perioadei. Vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor.