Prognoză meteo weekend. Vreme de vară la final de săptămână. Temperaturile ajung și la 26 de grade

În vestul şi în nord-vestul ţării, valorile termice se vor menţine în jurul normelor perioadei, cerul va fi noros, iar în cea mai mare parte a intervalului va ploua.

08 apr. 2022, 13:52
Prognoză meteo weekend. Vreme de vară la final de săptămână. Temperaturile ajung și la 26 de grade

Prognoză meteo weekend. În restul teritoriului, vremea va fi deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii aprilie; cerul va fi variabil ziua când pe suprafeţe mici va ploua, însã noaptea nebulozitatea se va accentua, iar aria ploilor va fi în extindere în sud-vest, centru şi nord-est. În nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, din a doua parte nopţii va ninge, iar în centrul ţãrii precipitaţiile vor fi mixte.

Prognoză meteo weekend. Vreme de vară la final de săptămână. Temperaturile ajung și la 26 de grade

Cantitãţile de precipitaţii, pe suprafeţe restrânse, vor depãşi 15…20 l/mp în nord-vest şi în masivele nordice. Local şi temporar vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafalã în general de 50…60 km/h, iar în zona montanã înaltã, în prima parte a intervalului, va sufla tare, cu peste 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 28 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

BUCURESTI – Vremea va fi frumoasã şi se va menţine deosebit de caldã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade şi o minimã de 8…11 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ultimele ore ale intervalului când vor fi înnorãri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua, cu viteze la rafalã de pânã la 40 km/h.

DUMINICA

TARA – Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã, valorile termice fiind semnificativ mai scãzute faţã de ziua anterioarã îndeosebi în centru, sud şi est. Cerul va fi noros în regiunile sudice, estice şi centrale şi va ploua în cea mai mare parte a intervalului. La munte va ninge şi se va depune strat de zãpadã, iar în Transilvania, pe alocuri vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã. Cantitãţile de precipitaţii, local vor fi mai însemnate la munte şi în sud-est. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ se vor semnala doar pe arii restrânse în prima parte a intervalului. Vântul va avea intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde va sufla cu peste 90 km/h viscolind ninsoarea, iar local şi temporar, la viteze mai mici, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Izolat, în a doua parte a nopţii, pe suprafeţe mici în jumãtatea de nord-vest a ţãrii se va produce brumã.

BUCURESTI -Vremea se va accentua, cerul va fi noros, iar în mare parte din interval va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã, mult mai coborâtã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an, se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 4…5 grade.

LUNI

TARA – Vremea se va menţine mult mai rece decât normal în a doua decadã a lunii aprilie în aproape toatã ţara, deşi valorile termice diurne vor fi în creştere faţã de ziua precedentã în sud şi în est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile intramontane şi 6 grade pe litoral. În cursul zilei, vor fi înnorãri temporare şi pe arii restrânse ploi slabe, de scurtã duratã; în zona montanã înaltã trecãtor va ninge, iar izolat în centru şi nord-est vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, dar, local şi temporar, şi în celelalte zone, cu viteze mai mari în est şi în sud-est. Noaptea cerul va deveni variabil şi vântul va diminua semnificativ; pe alocuri se va produce brumã şi vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI – Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoarã, vremea se va menţine mai rece decât normal în a doua decadã a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi condiţii ca trecãtor sa plouã slab, mai ales dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade, mai scãzutã în zona periurbanã, pânã la 0 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO 8 APRILIE 2022. Vremea va fi frumoasă şi va deveni caldă pentru data din calendar