Prognoza meteo. Weekend cu nebulozitate accentuată, vânt şi lapoviţă la munte. Ninge doar în Maramureş

Nebulozitatea va fi persistentă în vestul, nordul și centrul țării, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsoare în Transilvania, mixte în Maramureș și în nordul Moldovei și mai ales ploaie în Banat și Crișana. În celelalte regiuni cerul va fi variabil.

02 feb. 2024, 13:47
Prognoza meteo. Weekend cu nebulozitate accentuată, vânt şi lapoviţă la munte. Ninge doar în Maramureş
Prognoza AccuWeather pentru luna ianuarie 2024

Prognoza meteo. SAMBATA
În Țară

Valorile termice, în creștere ușoară față de intervalul anterior, se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente în vest, nord și centru. La munte, local, vor fi mai ales ninsori, pe arii restrânse, în Maramureș și Transilvania, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar izolat, în Banat, Crișana și Moldova, va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade. Vântul va avea temporar intensificări pe crestele montane, cu rafale în general de 60…80 km/h, iar local și cu viteze mai mici, de 45…55 km/h și în zonele joase, cu precădere din sud, est, centru și nord-vest. Pe suprafețe mici se va forma ceață și vor fi condiții de polei.

București

Valorile termice, în creștere ușoară față de intervalul anterior, se vor situa peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…1 grad.

Prognoza meteo. DUMINICA
În Țară

Valorile termice vor continua să crească și se vor situa cu mult peste cele normale la începutul lunii februarie în toate regiunile; temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi local în vestul, nordul și centrul țării. La munte vor fi precipitații mixte, pe alocuri moderate cantitativ. Vântul se va intensifica treptat și va avea viteze, în general, de 45…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h.

București

Valorile termice vor continua să crească și se vor situa cu mult peste cele normale la începutul lunii februarie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat și va atinge viteze de 40…50 km/h.

Alerte meteo de polei, lapoviță și ninsoare, apoi vremea se încălzește de săptămâna viitoare. ANM anunță temperaturi de până la 16 grade la început de februarie
Prognoza meteo. LUNI
În Țară

Vremea va fi vântoasă în toate regiunile, dar cu un regim termic peste cel caracteristic datei. Cerul va avea înnorări și va ploua în vestul, nordul și centrul țării și izolat în rest. La munte vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla cu viteze, în general, între 50 și 70 km/h, iar pe crestele montane va fi tare, cu rafale ce vor depăși 100…110 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 7 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade.

București

Vremea va fi vântoasă, dar cu un regim termic peste cel caracteristic datei. Cerul va avea temporar înnorări, iar vântul va avea intensificări în mare parte din interval. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo. MARTI
În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și probabilitate ca izolat să plouă slab în nordul și centrul teritoriului. Pe crestele montane cele mai înalte vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul, în diminuare și restrângere față de intervalul anterior, va mai avea intensificări în special în jumătatea nord-estică, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade, mai scăzute în depresiuni.

Se schimbă anotimpurile. Elena Mateescu anunţă vreme de primăvară în weekend: „Cad recorduri în fiecare lună”
București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul, în diminuare față de intervalul anterior, va mai avea intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Prognoza meteo. MIERCURI, JOI, VINERI
În Țară

Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, deși vor mai avea variații la mijlocul intervalului. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în jumătatea de nord a țării.

București

Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi scăzută.