Prognoza meteo. Weekend cu temperaturi de primăvară dar de luni vin ninsori la Bucureşti

Cerul se va degaja treptat în mare parte din țară, iar ploi slabe vor mai fi doar pe arii restrânse, mai ales în centru și sud-vest. În zona montană, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte.

04 ian. 2024, 15:40
Prognoza meteo. Weekend cu temperaturi de primăvară dar de luni vin ninsori la Bucureşti

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, cu maxime termice -comparabile cu cele din ziua anterioară- cuprinse, în general, între 6 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice. Pe alocuri vor fi precipitații slabe, ziua mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în Carpații Orientali și noaptea sub formă de ploaie în Banat, Crișana și zona montană aferentă, unde doar la altitudini mari se va semnala lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului în zona montană, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali, dar la intensități mai mici și în est, iar noaptea în sud-vest. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 8 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -8 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest până la 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase din centru, sud și est se va semnala ceață, anunţă ANM.

București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 0…3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de formare a norilor joși sau a ceții.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 9 grade. Cerul va fi temporar noros, local vor fi ploi slabe cantitativ, în timp ce la peste 1800 m altitudine vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană, în sudul Banatului și pe litoral, iar noaptea și în nordul Munteniei. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață în zonele joase.

Vortexul polar aşteptat şi în România face ravagii în nordul Europei. Temperaturi de -43 de grade Celsius în Suedia
București

Vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul, variabil în mare parte din interval, se va înnora în a doua parte a nopții, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab ziua și moderat noaptea. Dimineața, probabilitatea de apariție a norilor joși sau a ceții va fi ridicată.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea se va răci semnificativ în Moldova, cu precădere în nordul și centrul regiunii; în restul teritoriului, ziua va fi mult mai cald decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii ianuarie, însă noaptea se vor înregistra valori termice în scădere accentuată față de intervalul anterior în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații pe arii relativ extinse. În jumătatea de nord a Moldovei și la munte treptat vor predomina ninsorile, în Maramureș și în Transilvania se vor semnala ploi, iar începând de seara local și precipitații mixte, iar în restul teritoriului vor fi ploi, cu tendință de transformare izolat în lapoviță sau ninsoare spre sfârșitul nopții în est-sud-est, dar și în extremitatea vestică. Pe suprafețe mici vor fi posibile depuneri de polei. Vântul se va intensifica, în special în cursul nopții, în regiunile estice, iar intensificări locale și temporare vor fi și la munte și izolat în centru și în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei și 14…16 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 3 grade.

România, lovită de un nou ciclon polar. Elena Mateescu, ANM: „Temperaturi de -15 grade şi ninsori”

București

Valorile termice, cu precădere cele diurne, se vor menține peste normele specifice în prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar în a doua parte a nopții vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă, mai scăzută decât în noaptea precedentă, de 0…3 grade.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă noaptea în nord-est și local în centru. În Oltenia pe parcursul zilei se vor semnala precipitații mixte, în Muntenia și în Dobrogea treptat vor predomina ninsorile, iar în rest va ninge. Vântul va avea intensificări în jumătatea de est a teritoriului și pe alocuri, cu viteze mai mici, și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei și 7…8 grade în Oltenia și pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -12 și -2 grade.

București

Vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, mai ales ziua. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară

Vremea va fi rece, cu precădere în prima parte a intervalului când va fi ger în nord, centru și nord-est. Ninsori slabe se vor semnala în prima zi pe areale restrânse în sudul țării, iar în ultima în nord și nord-est.

București

Vremea va fi rece, iar la începutul intervalului vor mai fi posibile ninsori slabe.