Prognoza meteo. Weekend cu temperaturi de vară, se anunţă vreme de picnic

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Occidentali. Minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiții de brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în extremitatea de nord-vest a teritoriului unde doar izolat va ploua slab.

24 mart. 2023, 16:18
Prognoza meteo. Weekend cu temperaturi de vară, se anunţă vreme de picnic

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
În vestul, nordul și centrul țării, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni în general apropiate de cele normale pentru această dată, cerul va avea înnorări, iar aria ploilor va fi în extindere. În sudul și în estul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie (cu excepția litoralului, unde vremea va fi răcoroasă), cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, mai ales seara și noaptea, va ploua local. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, în a doua parte a intervalului vor fi și ninsori, lapoviță și măzăriche. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar local și temporar, cu viteze mult mai mici, și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…13 grade în Maramureș, în Dealurile Crișanei și pe litoral și în jurul a 23 de grade în Muntenia, Moldova și izolat în Oltenia; minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 și 10 grade. În orele dimineții, izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade (cu 8…9 grade peste media multianuală a datei). Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, iar în orele serii și ale nopții, probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi în creștere. Vântul va sufla în general moderat. Minima termică a nopții va fi de 8…10 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi caldă pentru această perioadă în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei mai ales în jumătatea estică, unde pe arii relativ restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice, iar noaptea ploile se vor extinde treptat în regiunile vestice. În rest, averse slabe vor fi posibile pe spații mici, îndeosebi după-amiaza. La munte, la altitudini de peste 2000 de metri, trecător vor fi și precipitații mixte. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări locale și trecătoare în zonele joase, în timp ce la altitudini mari va sufla tare din a doua parte a nopții. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -1 și 9 grade. În zonele depresionare se va forma brumă, iar la începutul și sfârșitul intervalului este posibil să se formeze ceață pe arii restrânse, anunţă ANM.

Cum va fi vremea de Florii și Paște. Meteorologii anunță o lună cu alternanțe periculoase, inclusiv zăpadă. Prognoza meteo actualizată
BUCUREȘTI
Vremea va continua să fie caldă, cu o maximă de aproximativ 21 de grade, dar pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare și o probabilitate moderată pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, iar minima va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere accentuată în jumătatea vestică. Cerul va avea înnorări, iar aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă și îndeosebi în sudul țării acestea pot fi torențiale și vor fi însoțite de descărcări electrice. La munte, în special la altitudini mari, vor fi lapovițe și ninsori ziua, apoi vor predomina ninsorile, iar pe parcursul nopții precipitații mixte se vor semnala trecător și în zonele mai joase de relief, cu precădere din jumătatea nordică a teritoriului. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate, iar în regiunile sud-estice vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări în toate zonele, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 8…10 grade în partea de nord-vest a teritoriului și 21…22 de grade în Muntenia; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între -3 și 7 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va deveni instabilă, dar se va menține caldă, cu o temperatură maximă de 20…22 de grade. Cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara vor fi averse -ce pot avea și caracter torențial- însoțite de descărcări electrice. Vântul va fi moderat, iar temperatura minimă va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO anunţă inversiuni termice. Elena Mateescu anunţă lună capricioasă: „Vom avea temperaturi de îngheţ şi fulgi de zăpadă”

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
Răcirea vremii va fi accentuată și se va resimți în toată țara, astfel că valorile de temperatură vor fi cu mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată; maximele se vor încadra între 2 și 11 grade, iar minimele în general între -8 și 0 grade. Temporar vor fi înnorări și precipitații în general slabe; la munte va ninge, în regiunile intracarpatice pe arii relativ extinse vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar în celelalte zone pe spații mici se vor semnala precipitații mixte. În special ziua, vântul va continua să aibă intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari la munte și în nord-est, dar și în extremitatea sud-vestică.

BUCUREȘTI
Vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și trecător se vor semnala precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că la finalul intervalului va deveni deosebit de caldă. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată în vestul, nordul și centrul țării.

BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi apreciabil de la o zi la alta, redevenind deosebit de caldă la finalul intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.