Prognoza meteo. Weekend mohorât, cu ploi şi temperaturi scăzute. Vremea se răceşte şi mai mult de luni

Cerul va avea înnorări temporare, dar doar cu totul izolat în sud-estul țării va ploua slab, iar la munte va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 5 grade. Izolat va fi ceață.

15 mart. 2024, 14:09
Prognoza meteo. Weekend mohorât, cu ploi şi temperaturi scăzute. Vremea se răceşte şi mai mult de luni

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, astfel că se vor situa peste normele perioadei în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei și 7…8 grade în regiunile vestice. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab, însă din orele serii nebulozitatea se va extinde treptat dinspre vest și va ploua local în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în Transilvania. În zona montană, pe spații mici, se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

București

Temperaturile, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa peste cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Valorile termice vor continua să se situeze peste cele specifice datei, cu precădere în sud și în est. Cerul va avea înnorări și în prima parte a intervalului va ploua pe arii relativ extinse în vest, nord, centru și pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în centru, est și sud-est. Ploile vor fi și sub formă de aversă, iar pe alocuri vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, în vest și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade. Izolat se va forma ceață.

Vremea în următoarele patru săptămâni. Va ploua mult la rădăcina ghioceilor, dar soarele trimite raze tot mai puterncie de la o zi la alta
București

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții probabilitatea pentru ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Vremea se va răci față de ziua precedentă, astfel că valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice datei în regiunile nord-vestice, nordice, precum și în centru, dar în rest vor rămâne mai ridicate decât acestea. Cerul va fi temporar noros. La munte, pe arii relativ extinse, vor fi precipitații mixte la altitudini sub 1200 m și predominant sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini peste 1200 m. În zonele joase de relief local va ploua slab, iar intervale și cu lapoviță și ninsoare, vor fi în Moldova, Maramureș și Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu ușoare intensificări, cu precădere în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

București

Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a teritoriului. În centru, sud și est cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare la munte și ploi în rest, exceptând, îndeosebi seara și noaptea, Transilvania, Moldova și zona deluroasă a Munteniei și Olteniei, unde vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu ușoare intensificări, cu precădere în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, ușor mai ridicate în vestul și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Citește și Prognoza meteo. Revin temperaturile de îngheţ noaptea, iar ninsorile reumplu pârtiile la munte

Prognoza meteo București

Vremea se va răci, astfel că valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice datei. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI
În Țară

Vremea va continua să se răcească ușor în prima zi, apoi se va încălzi. Vor fi precipiații în jumătatea de est a țării și pe arii restrânse în rest.

București

Procesul de răcire va continua în prima zi, apoi se va încălzi din nou. Temporar va ploua.