Vremea în următoarele patru săptămâni. Va ploua mult la rădăcina ghioceilor, dar soarele trimite raze tot mai puterncie de la o zi la alta

Sfârșitul săptămânii va aduce o încălzire ușoară a vremii, Soare și temperaturi de până la 13 - 17 grade, dar și nopți reci cu brumă în unele zone și intervale cu ploaie. ANM a realizat prognoza pentru toată luna.

15 mart. 2024, 09:34
Vremea în următoarele patru săptămâni. Va ploua mult la rădăcina ghioceilor, dar soarele trimite raze tot mai puterncie de la o zi la alta

După valul de ploi și ninsori din ultimele zile, vremea se va îmbunătăți semnificativ în weekend.  Ziua, termometrele vor arăta în jur de 13 – 15°C în jumătatea vestică a țării și 8 – 12°C în restul teritoriului, dar spre seară se va răci rapid, iar noaptea va aduce brumă și îngheț în zonele depresionare din Moldova și estul Transilvaniei. Local, minimele se vor apropia de 0°C și în alte zone din sud și centru.

Chiar dacă dimineața va fi destul de rece, sâmbătă ne vom bucura de o vreme frumoasă de primăvară, cu temperaturi de 12 – 16°C în cea mai mare parte a țării. Doar cu totul izolat, mai ales în zonele de munte, vor mai fi posibile câteva averse slabe.

Când se va încălzi în România, după episodul de aer polar! Șefa ANM a făcut anunțul

Duminică, 17 martie, un front atmosferic însoțit de ploi va traversa România de la vest spre est. Deși, local, vor fi intervale scurte cu ploaie puternică, în general nu sunt așteptate cantități însemnate de precipitații.

Duminică, 17 martie, un front atmosferic va traversa țara noastră, aducând ploi în majoritatea regiunilor. Click pe imagine pentru harta interactivă. Frontul va ajunge mai târziu în regiunile sudice și estice, inclusiv în Capitală, ceea ce va permite temperaturii să urce până la 16 – 17°C, în timp ce în Banat se va încălzi din nou după-amiaza, după trecerea frontului.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni: ANM anunţă temperaturi peste cele normale, ploi în mai multe zone din țară

Următoarea săptămână va fi ploioasă în est, sud şi sud-est, cu temperaturi normale pentru această perioadă în toate regiunile, iar ultima săptămână din luna martie şi primele două săptămâni din luna aprilie vor fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât cele specifice, anunţă vineri meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 18 martie – 15 aprilie.

ANM-Prognoza-4-saptamani-240315071728

Săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

Citește și Prognoza meteo. Revin temperaturile de îngheţ noaptea, iar ninsorile reumplu pârtiile la munte

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, cu un uşor deficit la munte şi în nord-estul ţării.

Săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.