PROGNOZA METEO. Vreme geroasă în toată ţara. Când se opresc ninsorile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare geroasă în cea mai mare parte a ţării. Joi, cerul se va înnora treptat în cursul nopţii în sud-vestul şi sudul ţării şi va ninge, în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia şi pe arii mai restrânse în Crişana, Transilvania şi Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 şi -2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -26...-25 de grade în estul Transilvaniei şi -6...-5 grade în sudul Banatului. Valul de frig va persista şi în Capitală, unde temperatura maximă va ajunge la minus 6 grade. Vineri, ninsorile vor continua. 

RomaniaTV.net
28 feb. 2018, 12:31
PROGNOZA METEO. Vreme geroasă în toată ţara. Când se opresc ninsorile

PROGNOZA METEO. La noapte valul de frig va persista, iar vremea se va menţine geroasă în toată ţara. Cerul se va degaja în majoritatea regiunilor şi doar în sud-est şi la munte înnorările vor persista şi, pe arii restrânse, va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare mai ales în prima parte a nopţii în estul şi sud-estul teritoriului, unde vor mai fi rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată şi troienită. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -21 şi -11 grade. Izolat se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valul de frig va persista şi va fi ger, astfel încât temperatura va coborî spre -17…-15 grade, posibil mai scăzută, până în jurul valorii de -20 de grade la periferie. Ninsoarea va înceta, iar cerul va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare geroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării, iar pe parcursul zilei gerul se va menţine în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei. Cerul, variabil ziua, când doar izolat în estul extrem mai sunt posibile fulguieli, se va înnora treptat în cursul nopţii în sud-vestul şi sudul ţării şi va ninge, în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia şi pe arii mai restrânse în Crişana, Transilvania şi Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în est, nord-est şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 şi -2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -26…-25 de grade în estul Transilvaniei şi -6…-5 grade în sudul Banatului. În zonele joase, izolat, se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă a zilei va fi de -7…-6 grade, iar noaptea minima termică se va situa în jurul valorii de -16 grade, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în cursul nopții, iar spre dimineaţă va începe să ningă slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO VINERI. În prima parte a zilei gerul va persista în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea se va resimţi în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi izolat în Oltenia. Înnorările se vor accentua treptat şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în sud-vestul şi sudul ţării şi local, mai ales noaptea, în rest. Vor fi mai ales ninsori, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie, favorizând pe arii restrânse depuneri de polei, cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -20 şi 0 grade, cu cele mai coborâte valori în nord-est şi cele mai ridicate în sud-vestul extrem.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minima va fi de -11…-9 grade, posibil ușor mai scăzută la periferia oraşului. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi, în medie, de 3…5 cm. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice diurne vor creşte faţă de ziua precedentă, îndeosebi în regiunile intracarpatice, unde se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade, local, în estul şi sudul ţării şi 6…7 grade în nord-vest. Noaptea va mai fi ger în jumătatea de est a teritoriului, iar temperaturile minime la scara întregii ţări se vor situa între -18 grade în nord-est şi 0 grade în sud-vest. Cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor şi vor fi precipitaţii mixte, dimineaţa în sud-vest şi sud, apoi şi în restul teritoriului. Vor fi depuneri de polei, mai ales la începutul intervalului, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine deosebit de rece, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de -5…-4 grade, iar cea minimă de -9…-8 grade. Cerul va fi noros şi, trecător, vor fi condiţii de precipitaţii slabe mixte şi polei. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va continua să se încălzească. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, cu cele mai coborâte valori în regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales ziua, vor fi precipitaţii slabe mixte în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în jumătatea de sud, favorizând izolat depunerea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vest, nord-est şi pe crestele montane.

LUNI, MARTI si MIERCURI vremea va continua să se încălzească şi, temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, predominant ploi.