PROGNOZA METEO: Ninsori viscolite la munte, ploi în restul ţării. Vântul va sufla cu putere

Vremea se răceşte în toată ţara. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, îndeosebi pe parcursul zilei, cu viteze în general de 55...70 km/h, mai mari, local, în sud-vestul și în sudul țării, unde temporar vor fi și rafale de 80...90 km/h. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în est și izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar în special pe creste vor fi puternic viscolite. 

RomaniaTV.net
23 oct. 2018, 14:26
PROGNOZA METEO: Ninsori viscolite la munte, ploi în restul ţării. Vântul va sufla cu putere

PROGNOZA METEO. La noapte, în vestul, centrul și nordul țării, precum și la deal și la munte nebulozitatea se va accentua treptat, aria ploilor va fi în extindere, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate, acumulându-se local peste 15 l/mp și izolat 25…30 l/mp. În zona înaltă, în special a Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse.

Vântul se va intensifica treptat în regiunile intracarpatice, unde la rafală se vor atinge viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp de peste 65…70 km/h, în timp ce la munte vor fi viteze în general de 70…80 km/h, iar la peste 1800 m va sufla tare cu peste 90 km/h, viscolind puternic ninsoarea. Temperaturile minime se vor situa
între 3 și 12 grade.

La Bucureşti, cerul va prezenta înnorări temporare. Vântul se va intensifica treptat, cu viteze la rafală, spre dimineață, în jurul a 45 km/h. Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi vântoasă și se va răci față de intervalul anterior, mai accentuat în jumătatea de nord a țării. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, îndeosebi pe parcursul zilei, cu viteze în general de 55…70 km/h, mai mari, local, în sud-vestul și în sudul țării, unde temporar vor fi și rafale de 80…90 km/h. la munte, în special la altitudini mari, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 90 km/h. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în est și izolat în rest. Cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe mici, mai ales în zonele mai înalte de relief, 20…25 l/mp. La munte vor predomina ninsorile, iar în special pe creste vor fi puternic viscolite. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

La Bucureşti, vremea va fi vântoasă, cu intensificări ale vântului de 50…60 km/h și temporar, mai ales după-amiaza, 60…70 km/h. În cursul nopții, vântul va slăbi în intensitate și va avea viteze în general între 35 și 45 km/h. cerul va fi mai mult noros și trecător va ploua slab în a doua parte a zilei. valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2…5 grade.

PROGNOZA METEO JOI. vremea va continua să se răcească, devenind mai rece decât în mod normal pentru această dată în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în jumătatea de nord a țării și în zonele deluroase, unde local și temporar va mai ploua. La munte vor predomina ninsorile slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze în general mai mici decât în intervalul anterior, exceptându-le pe cele nord-estice, unde se vor depăși 55…65 km/h, precum și zona montană, în special cea înaltă, unde va continua să sufle tare.temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade.

La Bucureşti vremea va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul pe parcursul zilei va mai prezenta intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h.
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încălzi. în vestul, centrul și nordul țării vor fi înnorări temporare și în special în a doua parte a intervalului pe arii restrânse va ploua slab. în restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sudice, iar noaptea și în cele estice. Vântul va mai prezenta intensificări în zona montană cu viteze mai mari pe creste. temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 21 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul transilvaniei până în jurul valorii de 0 grade. pe suprafețe mici, mai ales noaptea, va fi ceață.

La Bucureşti, vremea se va încălzi și va fi frumoasă. cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nord-vestice, unde în special în prima parte a intervalului pe arii restrânse va ploua slab. vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse și în regiunile vestice. temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade.

La Bucureşti, vremea va continua să se încălzească ușor. cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă 8…10 grade.

De duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice sfârșitului de octombrie, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice.

La Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice sfârșitului de octombrie, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.