PROGNOZA METEO. Vreme de vară la sfârşit de octombrie, dar şi vânt intens şi posibile ploi izolate

PROGNOZA METEO. Săptămâna debutează cu vreme deosebit de caldã, cu valori termice mai ridicate decât în mod normal la aceastã dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade. Cerul va avea înnorãri trecãtoare, însã doar izolat vor fi averse slabe în regiunile vestice, nordice şi la munte. Dimineaţa şi noaptea se va produce ceaţã în centru, sud şi est, însã pe arii restrânse şi mai ales în zonele joase de relief.

RomaniaTV.net
28 oct. 2018, 13:20
PROGNOZA METEO. Vreme de vară la sfârşit de octombrie, dar şi vânt intens şi posibile ploi izolate

La noapte, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã, chiar şi cu peste 10 grade în vestul, nord-vestul şi parţial centrul ţãrii, astfel cã minimele se vor situa între 7 şi 17 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre 2 grade. Vor fi înnorãri şi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Maramureş şi pe suprafeţe mici în Oltenia, precum şi în vestul şi nordul Transilvaniei. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã – cu rafale şi de peste 65…70 km, dar şi pe litoral şi în regiunile vestice. Izolat în zonele joase va fi ceaţã.
LA BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi deosebit de caldã, cu valori termice mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã, în general, cu peste 9…10 grade. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între 5 grade în estul Transilvaniei şi 17…18 grade în Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorãri trecãtoare, însã doar izolat vor fi averse slabe în regiunile vestice, nordice şi la munte, cu precãdere în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în Banat, în Crişana, pe litoral şi în zona montanã înaltã, în special, a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h. Dimineaţa şi noaptea se va produce ceaţã în centru, sud şi est, însã pe arii restrânse şi mai ales în zonele joase de relief.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de caldã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 24 de grade şi o minimã de 10…12 grade. Cerul va avea înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în continuare deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii, cu temperaturi maxime cuprinse între 19 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse şi posibil descãrcãri electrice în regiunile vestice, nord-vestice, local la munte şi izolat în centrul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în prima parte a intervalului în zona montanã, în special pe creste, iar la cote mai reduse local şi în vest şi pe litoral. Temperaturile minime, deşi mai scãzute decât în noaptea anterioarã în regiunile intracarpatice, se vor situa peste cele climatologic specifice datei, cu valori cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade pe litoral. La începutul şi sfârşitul intervalului pe arii restrânse va fi ceaţã.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice sfârşitului de octombrie, chiar dacã îndeosebi în nord-vest şi în centru maximele vor marca o scãdere faţã de ziua anterioarã. Cerul va fi variabil, iar în regiunile extracarpatice, mai ales noaptea, vor fi nori joşi sau ceaţã şi izolat burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI. Regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mult mai ridicate decât cele normale. Cerul va fi variabil, cu nori joşi sau ceaţã în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 25 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

De joi, temperatura aerului va fi cu mult mai ridicatã decât în mod obişnuit acestei perioade în regiunile intracarpatice, precum şi în zonele de deal şi munte, în condiţiile unui cer variabil. În restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scãdere, iar vremea va deveni în general închisã, cu nebulozitate de tip stratiform şi ceaţã, pe arii restrânse asociatã cu burniţã. Astfel de fenomene se vor semnala spre sfârşitul intervalului şi în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 6 şi 16 grade.

La sfârşitul săptămânii, vremea va fi în general închisã în regiunile extracarpatice, cu nebulozitate stratiformã sau ceaţã şi trecãtor burniţã, în timp ce în restul teritoriului se va menţine deosebit de caldã.